Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:32, 18. 3. 2021.

| Sport

Napredak u dramatičnom finišu poražen od Slobode, Karter promašio šut za pobedu

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
KK Napredak 15; foto: JV-J. A
Aleksinčani ispustili pobedu u finišu; Ilustracija; foto: J. A.

Nisu uspeli košarkaši Napretka da dođu do treće uzastopne pobede, pošto su u uzbudljivoj završnici poraženi od ekipe Slobode rezultatom 83:81 (20:18, 23:25, 23:18, 17:20). Utakmica je rešena četiri sekunde pre kraja, kada je Tadić sa poludistance pogodio koš Aleksinčana i svom timu doneo pobedu.

Iako su tokom većeg dela meča bili u zaostatku, Aleksinačni su uspeli da dođu do egala u poslednjem minutu, međutim nisu uspeli da savladaju Užičane, kao što je to bio slučaj sa ekipama Dinamika i OKK Beograda. Obe ekipe su u prvoj četvrtine bile na 50% šuta iz igre,a ona je završena minimalnom razlikom u korist gostiju (20:18). Ekipe su se smenjivale u vođstvu tokom čitavog drugog perioda i to je bio pokazatelj da nijedan tim neće lako doći do pobede. Aleksinčani su u jednom trenutku imali 5 razlike (31:26), ali je poluvreme završeno nerešenim rezultatom 43:43.

Sličan scenario viđen je i tokom većeg dela treće deonice, koja je tek na kraju pripala timu koji sa klupe predvodi Oliver Popović, serijom poena (66:61). Činilo se na tri minuta do kraja poslednje četvrtine, kada su gosti poveli 80:72, da će meč rutinski privesti kraju, ali se tim Dušana Jelića nije predavao i uspeli su da uvedu meč u neizvesnu završnicu. U pravom trenutku su krenuli da šalju goste na liniju penala, kako bi štedeli vreme.

U poslednjih 30 sekundi, Dikson je iznudio dva penala, bio precizan, izašli su domaći visoko u presing, ukrali loptu, ona je stigla do Raičevića koji je trojkom doneo poravnanje. Tajm-aut Slobode na 19 sekundi do kraja bio je uspešan, pošto je nekadašnji junior Partizana Tadija Tadić preuzeo odgovornost i sa poludistance pogodio šut na četiri sekunde do kraja. Usledio je minut odmora i na drugoj strani, Jelić je nacrtao akciju u kojoj je Raičević uručio loptu Karteru koji je promašio šut za tri poena i pobedu svog tima.

Košarkaši Napretka su ovim porazom došli do skora 10-16, dok ekipa Slobode sada ima 14 pobeda i 12 poraza.

Za vikend je na programu već 27. kolo Košarkaške lige Srbije, a u Aleksincu će gostovati ekipa Metalca iz Valjeva.

Košarkaška liga Srbije, 25. kolo: Napredak - Sloboda 81:83

(po četvrtinama 18:20, 25:23, 18:23, 20:17);

Dvorana: Hala sportova Aleksinac;

Sudije: Marko Pecelj, Marko Strika, Miloš Hadžić;

Napredak: Dikson 19 (15 skokova), Karter 27, Stamenić, Ćirković, Nikola Raičević 12, Dimitrije Raičević 6, Saičić 8, Bogavac, Stanković 9, Mitrović, Karalić;

Sloboda: Simić 16, Ilkić 4, Ćubić 18, Stepanović 19, Božić, Aksentijević, Tadić 8, Ilić 15, Matović, Matić, Vojinović 3, Pažin;

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: