Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:27, 10. 3. 2021.

| Sport

Napredak u penal završnici savladao Dinamik, Karter junak pobede

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
kosarka
Važna pobeda za opstanak; foto: JV / Vanja Keser

Nakon skoro dve nedelje pauze košarkaši Napretka iz Aleksinca opet su se našli na parketu i u svojoj hali zabeležili važnu pobedu u borbi za opstanak, pošto su u zaostaloj utakmici 23. kola Košarkaške lige Srbije savladali Dinamik rezultatom 79:75. Junak pobede bio je američki košarkaš Karter, koji je zabeležio 30 poena.

Kao što se i očekivallo u "Hali sportova" u Aleksincu viđena je velika borba i neizvesna završnica. Prvo poluvreme bilo je potpuno izjednačeno, najveća prednost koju je jedna ekipa stekla bila je 5 poena. Nisu blistale ekipe u prvom delu, a viđen je veliki broj promašaja i izgubljenih lopti, pa su na pauzu otišli sa rezultatom 33:33.

Uspeli su domaći na početku treće četvrtine da dođu do devet poena prednosti (45:36). Taj rezultatski plus uspeli su da održavaju sve do sredine poslednje deonice kada Beograđani pogađaju tri trojke, prave seriju od 11:0 i prelaze u vođstvo (66:65). Ipak, imali su Aleksinčani spreman odgovor u vidu raspoloženog Kartera koji je preuzeo odgovornost i pomogao svom timu da u finiš utakmice uđe sa blagom prednošću.

Meč je ušao u penal završnicu gde ruke domaćih sa linije slobodnih bacanja nisu zadrhtale, pa je ekipa Dušana Jelića pod njegovim vođstvom upisala drugu pobedu kod kuće, ali i važan trijumf pred nastavak sezone i u borbi za opstanak.

"Meč viner" bio je Amerikanac Karter koji je koš Dinamika pogađao 30 puta, ali i uspeo da uhvati 8 lopti. Na drugoj strani najefikasniji je bio Đordević sa 18 poena, dok je 14 pridodao Tomašević.

Ovo je Aleksinčanima bio deveti trijumf u sezoni, koliko imaju i OKK Beograd, Sloga i Kolubara, ali ova tri tima za razliku od Napretka imaju jedan poraz manje uz meč zaostatka.

Upravo će u nedelju 14. marta Napredak u 26. kolu gostovati ekipi OKK Beograda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: