Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:08, 8. 12. 2019.

| Sport

Napredak u poslednjem minutu izvojevao pobedu u Čajetini

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
košarka Napredak
Još jedan favorit pao pod Napretkom; foto: Vanja Keser

Seriju poraza Napredak je prekinuo na najbolji mogući način - pobedom u Čajetini nad Zlatiborom, koji se u dosadašnjih 10 kola Košarkaške lige Srbije pokazao kao jedan od najboljih timova u ligi. Aleksinčani su se za važan trijumf izborili u poslednjem minutu utakmice i slavili sa 92:88.

Ipak, nije sve počelo kako treba za debitanta u KLS-u. Zlatibor je odmah počeo da pokazuje ko je "gazda" u hali "Zlatibor" i nakon prvih 10 minuta vodio sa 25:18. U jednom trenutku je poveo i sa +11, ali su gosti to uspeli da smanje i na poluvreme otišli sa istim zaostatkom kao po završetku prvog kvartala - 7 poena (47:44).

Sve se značajno promenilo po povratku na parket. Za 3 minuta drugog dela meča Napredak ne samo da je sustigao rivala, već je i poveo, pošto je napravio seriju od 14:0. Povela se velika borba u Čajetini, gosti stigao i do sedam poena prednosti, ali je usledila serija domaćeg sastava, koji je pred odlučujuću četvrtinu poveo sa 72:69.

I ponovo je ekipi iz Aleksinca bilo potrebno 3 minuta da prestignu rivala. Lomila se utakmica, ekipe su se smenjivale u vođstvu. Ipak, u prelomnom poslednjem minutu košarkašima Napretka dosuđena su četiri puta po dva slobodna bacanja, a polovičan učinak pri njihovom izvođenju, uz velike promašaje Zlatibora, postavili su 92:86, pa ni pogodak sa poludistance Jovana Stamenića 4 sekunde pre kraja nije mogao da pokvari slavlje gostiju.

Sa polovičnim učinkom od po 5 pobeda i poraza Aleksinčani su trenutno na 6. poziciji na tabeli KLS-a, s tim što 10. kolo nije kompletirano, pa je moguće da neće i ostati na njoj.

U sledećem kolu, koje je na programu narednog vikenda, Napredak će dočekati trenutno devetoplasirani Tamiš.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: