Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:11, 25. 3. 2024.

| Sport

Narodni pokret Srbije: Hitno isplatiti niške klubove

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
FK Radnički Niš
NPS traži da se klubovima što pre podeli novac iz budžeta; foto: Jelena Mišić

"Niški sport je protekle četiri godine u ozbiljnoj krizi, pre svega zbog neobjašnjivo slabog finansiranja iz gradskog budžeta", kaže Milan Milenković, predsednik Opštinskog odbora Narodnog pokret Srbije u Nišu. Sportski klubovi u Nišu i dalje čekaju predlog Komisije za sport i potvrdu Gradskog veća, a to je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila da će biti "uskoro".

Nakon najave da "Komisija za sport završava svoj deo posla i da će biti direktnih davanja za klubove", koju je nedavno dala gradonačelnica, predsednik Opštinskog odbora u Medijani NPS-a istakao je da je "budžet za sport Niša i ove godine nedovoljan za opstanak klubova, pritom ta minimalna sredstva još nisu raspodeljena".

Komisija za sport još nije izvršila bodovanje klubova, tako da klubovi ne samo da nisu dobili isplatu za prvi kvartal, već ne znaju sa koliko novca raspolažu u tekućoj godini. Budžetska sredstva Grada Niša nisu ničija lična svojina zato Narodni pokret Srbije Niš zahteva hitnu isplatu sredstava sportskim klubovima. Nedopustivo je da gradonačelnica Niša prebacuje odgovornost za tragično stanje u niškom sportu na sportske radnike i optužuje ih za korupciju - rekao je Milenković.

Milan Milenković Milan Milenković: Za ozdravljenje niškog sporta potrebna je ozbiljna četvorogodišnja strategija; foto: Narodni pokret Srbije Nakon dve godine kada su klubovi za projekte dobijali po 150.000.000 dinara, ove godine kada su izbori na lokalu, očekuje ih povišica i podela 180.000.000 dinara. Ta cifra je i dalje niža od 2021. godine kada su podelili 200 miliona, a daleko niža od 2020. godine kada je budžet za sport bio 410 miliona dinara.

Sportska infrastruktura je u očajnom stanju iako gospođa Sotirovski treću godinu zaredom najavljuje da će deo novca od Kupa Radivoja Koraća biti uložen upravo u rešavanje ovog problema. Za ozdravljenje niškog sporta potrebna je ozbiljna četvorogodišnja strategija i ona će biti jedan od prioriteta Narodnog pokreta Srbije nakon promene vlasti - završava Milenković.

Grad Niš je, podsetimo, za organizaciju Kupa Radivoja Koraća izdvojio 11 miliona dinara, a za Kup "Milan Ciga Vasojević" 3 miliona. Od 25 miliona dinara, koji su ostali nakon organizacije ova dva takmičenja, prema rečima gradonačelnice Dragane Sotirovski, Grad će 10 miliona opredeliti za infrastrukturu, 4 miliona za Sportski savez Niša, 3 miliona za RKSIS i košarkaške klubove, a 2 miliona za Sportski centar "Čair".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gari

    18:35 // 29. 3. 2024.

    Radničkom ni jednu paru !!!!!
    Kreteni kalkulišu po kladionicama, nameštaju utakmice, gube od "dundjerskog- bratskog" Radnika u sred Niša... jel treba još ??? Tu gamadiju iz uprave najuriti motkama iz kluba !!!!!

  • Johny

    20:04 // 28. 3. 2024.

    Kad se prosle godine ugasio Delijski Vis,jedina Prava prica briga me

  • ђура

    17:09 // 26. 3. 2024.

    Издвајање пара из буџета за спорт није обавеза Града већ да у складу са могућностима то ради !
    Научите клубове да пецају рибу а не да им је дајете !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: