Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:40, 18. 3. 2011.

| Sport

Nastavak Srpske lige – Istok

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti

NIŠ, PIROT, SVRLJIG - Posle zimske pauze počinje prolećni deo Srpske lige – Istok. Fudbaleri Radničkog gostuju u Trsteniku, Svrljig dočekuje pirotski Radnički.

Niški Radnički će na startu drugog dela sezone gostovati ekipi Trstenika. Taj meč je na programu u subotu, 19. marta od 15h, a u taboru niškog tima očekuju pobedu i nastavak borbe za Prvu ligu.

- Ekipa je spremna, ceo program smo spoveli na terenu. Nedostajao nam je rad sa loptom, ali i to ćemo nadoknaditi. Imamo dobar tim uz pojačanja. Postoji prostor za napredak, a verujem da ćemo ostvariti cilj i plasman u Prvu ligu – rekao je Dragan Ilić, trener Radničkog.

Na utakmici protiv Trstenika neće igrati Igor Tasković zbog parnih kartona, a neće biti ni golmana Miloša Perića, takođe zbog kartona.

Radnički su pojačali napadač Saša Mitić, zadnji vezni Vladica Cekić, zadnji vezni Igor Tasković koji je ponikao u Radničkom, levi bek Marko Nikolić, napadač Nikola Ćirić i Dalibor Mitrović.



Svrljig dočekuje Radnički iz Pirota

U subotu, 19. marta od 15h ekipa Svrljiga će dočekati trenutno drugoplasirani Radnički iz Pirota. Svrljig je jesenji deo šampionata završio kao 13. na tabeli sa 4 pobede, 3 remija i 8 poraza. Svrljig se za prolećni deo spremao ozbiljno, a cilj ove sezone je da obezbedi opstanak u Srpskoj ligi - Istok.

U prvom kolu pirotski Radnički je pobedio Svrljig na svom terenu rezultatom 2:1.
Radnički iz Pirota se ove sezone bori za plasman u Prvu ligu. Na početku prolećnog dela Piroćanci imaju 30 bodova, što je 5 bodova manje od niškog imenjaka.

Fudbaleri pirotskog Radničkog su u pripremnom periodu odigrali 6 mečeva. Zabeležili su 5 pobeda, a jedini poraz pretrpeli su od lidera Srpske lige grupa Beograd ekipe OFK Mladenovac i to sa 2:1. Trener Vojkan Aleksić kaže da je zadovoljan kako je njegov tim odradio pripreme.

- Za sada sam zadovoljan i u meču koji smo izgubili bili smo ravnopravan protivnik a on je i meni poslužilo da ispravim neke detalje. Ipak prvi pravi test nam je meč u prvom kolu Svrljigom. Ukoliko ostvarimo pobedu na gostovanju siguran sam da će ekipa ući sa puno samopouzdanja u ovu polu sezonu. Nama lider niški Radnički dolazi u 6. kolu, a uveren sam da će do tada razlika biti manja od trenutnih 5 bodova – kaže Aleksić.

Što se tiče pojačanja, Aleksić kaže da je najzadovoljniji igrom povratnika iz Sinđelića Marka Nikolića:

- On je doneo dodatnu sigurnost u zadnjoj liniji i siguran sam da na njega u potpunosti mogu da se oslonim. Nikolić je sada već iskusan igrač kakav nam je potreban. Što se tiče mladog Marjanovića, koji je stigao iz Jagodine on je veliki potencijal ali tek treba da se nametne - kaže Aleksić.

Tokom zimskog prelaznog roka iz kluba su otišli: Saša Vasov (Silex), Vladica Stanković (Radnički Niš) i talentovani Stefan Spasić koji je potpisao za Crvenu zvezdu, ali je odmah ustupljen na ‘’kaljenje’’ ekipi Sopota.

Najveći problem Aleksića je što u prvih nekoliko kola ne može da računa na standardnog štopera Bobana Vasova koji je trenutno povređen.


Ostali parovi 16. kola Srpske lige – Istok:

19.03. u 15h Dubočica – Timok
19.03. u 15h Car Konstantin – Radnik
19.03. u 15h Jedinstvo – Žitorađa
19.03. u 15h Kopaonik – Radnički (S)
19.03. u 15h Rudar – Sloga
19.03. u 15h Hajduk Veljko – Vlasina

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: