Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:21, 28. 1. 2011.

| Sport

Natalija Kostić zadovoljna rezultatima

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Natalija Kostić; foto: daylife.com

NIŠ – Nakon učešća na australijskoj turneji mlada niška teniserka Natalija Kostić za Južne vesti sumirala je utiske sa Australijan opena i turnira u Traralgonu.

Posle uspešne 2010. godine, polufinala na Oranž Boulu, nagrade za najboljeg mladog sportistu Niša u izboru Sekcije sportskih novinara, 14. mesta na ITF juniorskoj listi, usledio je odličan start u novoj sezoni. Na startu je učestvovala na turniru u Traralgonu gde je izgubila od Ruskinje Julije Putinceve u polufinalu.

Ovaj tunir je bila dobra provera i priprema za prvi Gren slem sezone Australijan Open. U konkurenciji singla bila je 9. nosilac, ali je poražena već na startu takmičenja. Izgubila je od slabije rangirane Ane Šmiedlove (39. na ITF listi), a glavni razlog poraza nije bio bolja igra protivnice.

- U prvom kolu singla sam imala 7:6 i 4:1, ali tada su me nove patike totalno uništile od žuljeva, tako da sam kasno uzela stare koje su već bile pocepane od prošlog turnira. Nove patike sam kasnije dobila, tako da nisam imala baš neki izbor. Inače, devojka je odlicno odigrala od 4:1 videvši da nema šta da izgubi i od tada joj je sve ulazilo u teren, dok se ja nisam baš dobro kretala – rekla je Natalija.

U dublu je bila druga priča. Natalija i Beloruskinja Ilona Kremen su postavljene za treće nosioce i stigle su do polufinala. Tamo su izgubile od An-Sofi Mestah i Demi Šurs koje su i osvojile Australijan Open u konkurenciji dublova.

- Što se tiče dublova, dobro smo počele Ilona i ja. U polufinalu smo u prvom setu vodile 4:1 i odjednom se rezultat preokrenuo na 5:4 za njih, zatim 5:5, pa 6:6 i u taj brejku je bilo 7:4 za njih, nažalost. U drugom smo odlučno i čvršće krenule, nismo htele da ponovimo grešku iz prvog seta i bilo je 6:3 za nas. U trećem setu u taj brejku je sve kao lutrija. Propustile smo par poena koje smo mogle da dobijemo, dok su one imale više sreće, a i definitvno su bile favoriti iako smo mi bile 3. nosioci. One su već 10 nedelja na turneji po Americi i sada Australiji. Osvojile su sigurno 3 titule, ako ne i više, što znači da su uigranije od nas – rekla je Natalija.

Polufinale u Traralgonu, učešće na prvom Gren slemu i polufinale u dublu Australijan Opena donelo je Nataliji veliko iskustvo.

- Sve u svemu, ovo je jedno novo iskustvo za mene. Ovo mi je prvi Gren slem na brzoj podlozi. Zaista je lepo biti među vrhunskim teniserima seniorima i juniorima. Iako nisam imala dobre pripreme zbog povrede zgloba koja je trajala 3 i po nedelje – kaže Natalija.

Za mladu Nišlijku ova godina je počela više nego dobro, pa su i planovi i ciljevi još veći.

- Na prvom turniru u Traralgonu sam nekako izgurala do polufinala gde sam dobila par poena više i sada sam na 12. mestu na svetskoj juniorskoj rang listi. Biće još mnogo putovanja, Bože zdravlje i još puno pobeda i poraza, tako da je ovo sam početak karijere, koja ce početi sada više da se gradi na profesionalnim WTA turnirima – završila je Natalija Kostić.

Natalija je trenutno 953. na WTA listi, a sezona je tek počela kao i karijera mlade teniserke. Sada sledi mali odmor i povratak u Niš i pripreme za naredne izazove. A kako je počela, niko ne može da sumnja da će biti još uspešniji i da ovaj grad ima šta da pokaže sportskom svetu. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: