Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:25, 10. 10. 2011.

| Sport

Natalija osvojila WTA turnir u Pirotu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
natalija pirot wta
Natalija Kostić osvojila drugi WTA turnir u karijeri; foto: Milan Mitić

Natalija Kostić osvojila je drugi fjučers u karijeri pošto je u finalu WTA turnira u Pirotu savladala Jovanu Jakšić rezultatom 6:3, 6:3.

Mlada niška teniserka pokazala je da je u odličnoj formi i da joj ni kiša ni odložen meč za ponedeljak nisu smetali pošto je osvojila drugi turnir nagradnog fonda od 10.000 dolara u karijeri i to sa samo jednim izgubljenim setom i to u četvrtfinalu od prvog nosioca.

Natalija je bila postavljena za sedmu nositeljku, a u finalu je bila bolja od godinu dana starije Jovane Jakšić koja je prošle nedelje bila 724. teniserka sveta (od ove nedelje je na 651. mestu). Njih dve su se samo jednom u karijeri sastale, a tada je u tri seta bila bolja Natalija.

Oba seta su počela i završena identično. Na početku su obe teniserke osvojile gem posle brejka, a pri rezultatu 4:3 za nišku teniserku, Kostićeva je osvojila brejk i gem na svoj servis i tako osvojila turnir u Pirotu.

- Prezadovoljna sam kako sam odigrala na celom turniru i organizacijom. Jovana je bila težak rival, a ja nisam dozvolila da igramo i treći set kao u našem prethodnom susretu. Sada me čeka WTA turnir u Dubrovniku - rekla je uvek nasmejana Natalija Kostić.

Osvajanjem WTA turnira Natalija je dobila 12 novih poena za listu koji će joj biti računati sledeće nedelje i doneće joj značajan napredak. Na najnovijoj listi Natalija je sa 29 poena na 707. mestu što joj je najbolji plasman u karijeri. Turnir u Dubrovniku počinje 17. oktobra, gde je Natalija prošle godine poražena u drugom kolu od Nataše Zorić rezutatom 6:2, 6:1.

Prvi WTA turnir koji je Natalija osvojila bio je u Prokuplju jula ove godine, a igrala je u polufinalu turnira u Nišu i četvrtfinale u Umagu. Prošle godine igrala je polufinale u Dobriču i četvrtfinale u Propkuplju.

Finalni meč u Pirotu je trebalo da se odigra u nedelju, 9. oktobra ali je odložen zbog kiše.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: