Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:53, 10. 9. 2018.

| Sport

Navijač upao na teren i napao igrača Radničkog iz Pirota

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Utakmica prekinuta pri rezultatu 2:0 za domaće
Utakmica prekinuta pri rezultatu 2:0 za domaće; Ilustracija; foto: JV/A. K.

Utakmica između ekipa Temnića 1924 iz Varvarina i Radničkog iz Pirota, prekinuta je u 87. minutu nakon ulaska navijača na teren i napada na jednog igrača gostujuće ekipe. U domaćem timu i Fudbalskom savezu regiona istočne Srbije su potvrdili da je došlo do incidenta. Pre početka susreta napadnut vozač autobusa gostujuće ekipe, a tokom prvog poluvremena pomoćni sudija poliven je jogurtom.

Da je fudbal u Srbiji “spao na niske grane”, te da su navijački pirovi svakodnevnica dokazuje i najnoviji slučaj na utakmici Srpske lige Istok u Varvarinu. Generalni sekretar Radničkog iz Pirota Dragan Janković kaže da se događaji na utakmici pre mogu opisati kao “ratno polje”, a ne fudbalska utakmica.

U 87. minutu utakmice, NN lice je preskočilo ogradu, ušlo na teren i udarilo našeg igrača. Igrači su se uplašili, mi smo povukli ekipu, otišli u svlačionicu i zbog bezbednosti nismo se vratili na teren - kaže Janković.

On tvrdi da policija nije obezbeđivala utakmicu, te da su predstavnici policije došli nakon 40 minuta.

Pre meča napadnut je i naš vozač, koga je napao navijač domaćih, i on je dobio udarac u glavu. Nakon dolaska u Pirot, igrač je primljen u bolnicu, konstantovane su mu povrede, a sada je bolje i na kućnom lečenju - kaže Janković.

U FK Temnić 1924, koji je bio domaćin i organizator utakmice, potvrdili su da je došlo do incidenta pred kraj utakmice.

Nakon grubog starta igrača gostiju, došlo je do koškanja među igračima, a jedan od navijača je upao na teren i šutnuo igrača Radničkog. Posle prekida, na poziv sudije da nastave utakmicu, kapiten gostiju saopštava da zbog bezbednosti oni ne mogu da nastave utakmicu. Redarska služba je bila prisutna, a komesar za bezbednost i delegat su pozvali policiju nakon prekida - kažu u timu iz Varvarina.

U Fudbalskom savezu regiona istočne Srbije kažu da je postupak povodom prekida utakmice u toku.

Čekamo izveštaj delegata i sudija, znamo da je NN navijač ušao na teren i šutnuo igrača Radničkog. Ekipa se nije vratila na teren, smatrali su da nisu bezbedni - kažu u Savezu.

Kako nezvanično saznajemo, delegat utakmice je u protokolu zabeležio detalje nemile scene, a to nije bio i jedini incident na ovoj utakmici. Naime, u protokolu je zabeležen i detalj iz prvog poluvremena, kada je pomoćni sudija poliven jogurtom, a celokupna organizacija meča je ocenjena kao slaba.

U trenutku prekida rezultat je bio 2:0 za domaćina.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Miroslav Đorđević

    12:57 // 11. 9. 2018.

    Taj incident sa vozačem se kako se kaže dogodio pre početka utakmice i van stadiona a razlozi mogu biti različiti.Bitno je da taj izolovani da kažem sukob nije uticao na ono što se događalo unutar stadiona.Nije tačan navod g.Jankovića da su posle incidenta igrači povučeni odmah u svlačionicu,na snimku se vidi da su na terenu bili još možda desetak minuta i da nisu bili ugroženi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: