Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:42, 13. 6. 2022.

| Sport

"Nebeski trkači" pokazali odlučnost uprkos vremenskim uslovima

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
LAN06192
Teški uslovi nisu obeshrabrili takmičare; foto: Milan Radojčić / Skyrunning Serbia

Ni obilna kiša, jak vetar i slaba vidiljivost nisu sprečili oko 200 takmičara da u izuzetno teškim uslovima pokažu izdržljivost i upornost i istrče svoje distance na planinskoj trci "Ultra Trail Stara planina". Među najbržima, pored domaćih takmičara, bili su i trkači iz Rusije, Letonije, Španije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Češke i Slovačke.

Stara planina bila je po 9. put domaćin trkačima iz svih delova sveta, a uoči početka trka staze su bile izmenjene zbog vremenskih prilika i bezbednosti svih takmičara. Trka se uporedo odvijala na tri staze dužina 38, 67 i 102 kilometra. LAN07178 foto: Milan Radojčić / Skyrunning Serbia ,

Na tehnički najtežoj trci "SkyRace Dupljak", a na kojoj je rok za stizanje do cilja iznosio 8 sati i 45 minuta, startovalo je 80 takmičara, a 65 je uspelo da stigne do cilja u predviđenom roku.

U muškoj kategoriji prvi je stigao Dušan Bazić za sjajnih 4 sata i 24 minuta, na drugom mestu bio je Nikola Ilić (4:29), dok je treći stigao takmičar iz Rusije Aleksandar Ivakin (4:36) - saopštavaju organizatori.

U ženskoj kategoriji prvo mesto osvojila je Snežana Đurić koja se našla na cilju za samo 5 sati i 9 minuta, 11 minuta kasnije stigla je ruska takmičarka Victoria Keller, a na trećem mestu bila je Marija Kostić sa vremenom od 5 sati i 45 minuta.

LAN06818 foto: Milan Radojčić / Skyrunning Serbia Na omiljenoj stazi nebeskih trkača "Ultra Trail Midžor", koju su startovala 72 takmičara, a rok za stizanje do cilja iznosio je 15 sati i 45 minuta, trku je završio 61 takmičar.

Najbrži u muškoj kategoriji bio je Letonac Konstantins Biktimirovs koji je stigao do cilja za 6 sati i 50 minuta, na drugom mestu bio je domaći takmičar Danijel Loncarević (7 sati i 4 minuta), a treći je stigao Marc Eiro iz Španije (7 sati i 33 minuta).

U ženskoj kategoriji domaće takmičarke su osvojile sva tri mesta i to na prvom mestu fenomenalna Tatjana Jovanović (8:22), na drugom Marija Sekulović (9:36), a na trećem Jelena Janežić (9:39) - saopštavaju iz Skurunning asocijace Srbije i Crne Gore.

Od 46 takmičara koji su startovali, čak 44 je uspelo da završi trku na 102 kilometara - "Ultra Trail Kopren". Prvi na cilj u muškoj kategoriji stigao je Dejan Žerajić iz Bosne i Hercegovine za 11 sati i 54 minuta, a samo dva minuta kasnije za njim je stigao Patrik Hrotek iz Slovačke. Na trećem mestu bio je domaći takmičar Ivan Veljković (12 sati i 53 minuta). LAN06468 foto: Milan Radojčić / Skyrunning Serbia

Neverovatna Miluša Bošković iz Crne Gore do cilja je stigla za samo 14 sati i 36 minuta, dok je dva sata kasnije stigla Petra Mücková iz Češke (16:38), a čak pet sati nakon nje stigla je i domaća takmičarka Ivona Velimirović (21:07) - saopštavaju organizatori.

Najbrži trkači osvojili su dragocene i korisne nagrade, a ove godine organizatori su izdvojili i posebnu nagradu za najmlađeg takmičara koji je imao 20 godina.

Do kraja sezone ostalo je još tri trka u kalendaru Skyrunning asocijacije Srbije i Crne Gore, a na teritoriji juga Srbije biće održana još jedna i to povratnička trka u okolini Babušnice. Lužnički megdan se vraća u kalendar kao Lužnički Skyrace i zakazan je za početak oktobra.

LAN06244 foto: Milan Radojčić / Skyrunning Serbia

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: