Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:30, 28. 5. 2018.

| Sport

Neizvestan gradski derbi na Bubnju i pobeda Cara Konstantina

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Sinđelić Car Konstantin Bubanj
Dupli strelci na Bubnju Stanković i Ikić; foto: Vanja Keser

Pravi derbi viđen je na Bubnju, sa dosta prilika i neizvesnosti, ali i pored borbenosti Sinđelića, Car Konstantin je na kraju trijumfovao rezultatom 3:2. Zahvaljujući ubedljivoj pobedi nad Timokom iz Zaječara, između ova dva tima na tabeli Srpske lige istok “umetnuo” se debitant Budućnost iz Popovca.

Oko 500 ljudi pratilo je gradski fudbalski derbi u Nišu. Prednost od dva pogotka, koje je postigao Đorđe Stanković u prvom poluvremenu, održali su domaćini sve do 15 minuta pred kraj meča. Ipak, za samo desetak minuta, Sinđelić je uspeo da izjednači, golovima Petra Ikića i uvede meč u neizvesnu završnicu.

Da se duel ne završi podelom bodova, kao u jesenjem susretu dva gradska rivala, postarao se Milo Mićunović minut pred kraj meča. VAK-3937 Sinđelić bolje otvorio meč, iako su domaćini prvi poveli; foto: Vanja Keser

Što se tiče Budućnosti, debitant u Srpskoj ligi je svu svoju nadmoć prikazao nad zaječarskim Timokom, ekipom koja će, sada već izvesno, ispasti iz trećeg ranga takmičenja. Sa sigurnih 4:1 u Popovcu slavio je domaćin.

Tako se nakon 28 kola Srpske lige istok na drugoj poziciji izdvojio Car Konstantin sa 48 bodova, Budućnost je treća sa dva boda manje, a Sinđelić četvrti sa 45 bodova. Nijedna od ove tri ekipe ne može do jedinstvene lige, pošto je to mesto davno obezbedio Trajal iz Kruševca.

U sledećem kolu Car Konstantin će dočekati Rtanj iz Boljevca, Sinđelić kruševački Trajal, dok će Budućnost putovati u Paraćin, gde će se nadmetati sa petoplasiranim Jedinstvom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: