Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:18, 17. 7. 2017.

| Sport

Nekoliko novajlija na “Čairu”, uspešna generalna proba sa Sutjeskom

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički Partizan Aca Jovanović
Još nekoliko šansi je imao Radnički za još ubedljiviju pobedu, ali su Noma i Jovanović šutirali preko gola; foto: Vanja Keser

Radnički je u “završnoj fazi pregovora” sa Stojanovićem, Aksentijevićem, Golubovićem i golmanima Živkovićem i Braćem, kažu za Južne vesti u niškom klubu. Svi sem Živkovića su nastupili na “Čairu” na poslednjoj kontrolnoj utakmici sa Sutjeskom, koju su “meraklije” dobile sa 3:0.

Iako je već u prvim danima prelaznog roka za Radnički potpisao golman Vjekoslav Andrič, oni su našli bolja rešenja za poziciju među stativama, u vidu Mladena Živkovića i Bojana Braća, pa će sa Slovencem verovatno prekinuti saradnju.

Živković stiže iz Novog Pazara, gde je u prvom delu prošle sezone bio standardan, ali je u prolećnom delu postao drugi golman, dok Brać dolazi iz slovačkog drugoligaša Dukla Banska Bistrica.

Uskoro će ozvaničiti saradnju i špic Slaviša Stojanović, koji dolazi iz izraelske druge lige. Tu je i štoper Nikola Aksentijević, dosadašnji igrač Vojvodine, kao i Partizanov 21-godišnji napadač Marko Golubović.

Iako je kao potencijalno pojačanje u odbrani pominjan gorostasni Marko Klisura, Radnički sa njim nije uspeo da se dogovori, pa je i dalje defanzivni red slabija strana Nišlija.

Što se tiče utakmice sa Sutjeskom na “Čairu”, domaći su uglavnom bili bolji rivali i došli u vođstvo već nakon 13. minuta, kada je Lazar Arsić iznudio, a onda i realizovao penal. Oba tima su jeftino gubila lopte, pa je retko koja akcija išla do kraja.

U 2. delu je prednost duplirao Marko Mrkić još jednim penalom, jer ga je Radišić, baš kao i Arsića u 1. poluvremenu, oborio u kaznenom prostoru. Samo 2 minuta kasnije Marko Tomić je po strani ponovo uposlio Mrkića, koji je bio precizan i pogodio u ugao gola.

Ovo je bila poslednja utakmica niškog kluba pred superligaško takmičenje, koju će Radnički početi na stadionu "Rajko Mitić" protiv Crvene zvezde u nedelju 23. jula od 19 sati.

Inače, sezonskih ulaznica još nema u prodaji, a u niškom klubu kažu da će stići naredne nedelje, kada bi trebalo da se nađu u prodaji.

Prijateljska utakmice, Radnički - Sutjeska: 3:0 (1:0)

Stadion: Čair, Niš

Glavni sudija: Aleksandar Živković

Strelci: Lazar Arsić (13. minut), Marko Mrkić (75. i 77. minut)

Radnički: Brać, Aksentijević, Ljubisavljević (od 45. Petrović), Simunović (od 86. Stevanović), Stanković, Noma, Tomić, Arsić (od 86. Aleksa Jovanović), Golubović (od 45. Mrkić), Stojanović, Aleksandar Jovanović (od 76. Živković)

Sutjeska: Giljan, Vujović, Stjepović, Bakrač, Radišić, Bubanja, Vuković, Lončar, Janković, Denković, Marković, u igru su ušli i Radović, Babić, Mićunović, Popović, Nedić, Poček, Zarubica, Vučić, Marušić i Božić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: