Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:06, 9. 10. 2014.

| Sport

Nema para za zapadnu tribinu

Autor:Aleksandar Stankov, Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
stadion-cair-zapadna-tribina.jpg
Zapadna tribina i dalje čeka rekonstrukciju; foto: Vanja Keser

Na sednici Gradskog veća u Nišu odlučeno je da Grad ne uzme kredit od 450 miliona dinara za izgradnju zapadne tribine stadiona Čair, kako je ranije najavljeno.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da je razlog za ovakvu odluku pre svega štednja, a naglasio je i da postoje ozbiljne kritike i komentari na projekat koji je urađen.

I ja imam dosta komentara na projekat jer smatram da je predimenzionirano i preskupo. Lepo je imati providne zidove od nekih specijalnih materijala, ali je to najskuplji građevinski materijal koji postoji jer je dobar termoizolator i omogućava izuzetno lepu vidljivost - kazao je Perišić.

Gradski većnik za kapitalne investicije Nenad Gašević, koji vodi i ovaj projekat, kaže da je dokumentacija kod revizora pri Ministarstvu građevinarstva.

Revizori su pogledali dokumentaciju i rekli da je ona u redu. Jedino su zatražili mišljenje Fudbalskog saveza Srbije. Mi smo Savezu predstavili kompletnu dokumentaciju kada su predstavnici bili u Nišu. Oni su sve pogledali i obećali da će dati pozitivno mišljenje, ali da će pogledati i stručnjaci iz te oblasti. Od njih čekamo zvaničan stav pisanim putem. Nakon toga će sve biti udovoljeno revizorima i pitanje je momenta kada će stići odgovor - rekao je Gašević.

Ipak, kako stvari stoje, radovi na zapadnoj tribini neće početi ni ove godine.

Ide zima, kraj je budžetske godine i uskoro se završava građevinska sezona. Još nismo dobili građevinsku dozvolu jer čekamo “zeleno svetlo” od revizora. Projekat je spreman - dodao je Gašević.

Podsetimo, januara ove godine Gradsko veće je odlučilo da zatraži kredit od 450 miliona dinara za rušenje i izgradnju zapadnog dela stadiona. Projekat rekonstrukcije ove tribine je već mesecima u Ministarstvu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    08:36 // 13. 10. 2014.

    deco,pa zar ste verovali u bajku o z.tribini?stadion je GRADSKI,a sve sto je gradsko-propada!

  • juzna pruga

    20:26 // 10. 10. 2014.

    Hocemo privatizaciju !!! Jedino tako mozemo da se povadimo iz ovih go*ana!PRIVATIZACIJA POD HITNO. Ne znam sta se ceka vise...

  • Стефан

    20:01 // 9. 10. 2014.

    Како је кренуо да се смањује Ниш по броју становника захваљујући неспособним и криминално обојеним политичарима који краду де стигну неће нам требати стадион! Људи селите се по Европи бежите одавде!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: