Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:24, 5. 5. 2017.

| Sport

Neočekivani trijumf niških gimnastičarki na Državnom prvenstvu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
U klubu planiraju i letnje pripreme u Sofiji, sa njihovim bratskim klubom CSKA; foto: Emilija Petković
U klubu planiraju i letnje pripreme u Sofiji, sa njihovim bratskim klubom CSKA; foto: Emilija Petković

Debitantski nastup tri pionirke Gimnastičkog kluba Niš u sportskoj gimnastici prošao je, kako kažu u klubu, iznenađujuće dobro, pa su uspele da osvoje prvo mesto u uvodnom kolu Državnog prvenstva B programa. Kao sudija, debi je imala i Nišlijka Jelena Stamenković, koja je još uvek aktivna i u takmičarskom delu.

Ovo je bilo prvo ekipno takmičenje Gimnastičkog kluba Niš nakon dve godine, kada su se, kako kažu, smenile generacije. Tada su karijeru završile Anđela Stojanović i Kristina Mladenović, pa su se u klubu opredelili da vreme posvete pripremama novih takmičarki, a ako je sudeći po ovom rezultatu, Sofija Jovanović, Milica Nikolić i Danica Radović biće dostojne zamene.

Ove devojčice se aktivno bave gimnastikom 4 godine, ali su do pre dve godine učestvovale u C programu. Sada sledi prelazni period kada treba da nauče po neki novi element na spravi, ali i da utvrde već postojeće vežbe na spravama - kažu u klubu.

Na takmičenju održanom u Kostolcu učestvovale su gimnastičarke iz 7 klubova, a devojčice su se takmičile u četvoroboju, koji su činile egzibicije na spravama preskok, greda, parter, kao i na dvovisinskom razboju, koji spada u najatraktivnije discipline ženske gimnastike.

Sledeće takmičenje za perspektivne gimnastičke biće 2. kolo Državnog prvenstva u oktobru ove godine, nakon čega sledi i finalno kolo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: