Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:38, 17. 5. 2017.

| Sport

Nezaustavljivi Partizan ponovo pobedio Radnički na "Čairu"

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
U prvom okršaju ova dva tima na Čairu, Radnički je slavio minimalnim rezultatom; foto: Vanja Keser
Nepremostiva prepreka za Radnički; foto: JV / Vanja Keser

Pred krcatom severnom i istočnom tribinom, ali i polupraznim južnim delom stadiona “Čair”, Radnički je izgubio od aktuelnog lidera tabele Partizana sa 3:1, a tandem Leonardo-Đurđević ponovo je bio enigma za Nišlije.

Na samom početku meča, Đurđević je gurnuo Radoša Bulatovića koji je pao u kaznenom prostoru, ali sudija je ocenio da nije bilo za kaznu. Bilo je šansi u prvom delu utakmice, ali malo njih je bilo zaista opasnih po protivnički gol. Dve zaredom su bile upečatljive, sredinom poluvremena, ali su dve odlične reakcije Ace Jovanovića, koji je klizeći šutnuo loptu u aut, a za njim i Bulatovića sprečile da gosti povedu.

Incident se desio kada je Lazar Arsić pokušao da izvede korner, a nešto od pirotehnike doletelo sa tribina i palo odmah pored njega, srećom nije bio povređen. U 43. minutu, Nišlije sui male nekoliko dobrih prilika nakon kornera, međutim odbrana Partizana zgusnula je svoje redove i sprečila ih da povedu, pa su na pauzu otišli bez golova.

U nastavku su Beograđani praktično rešili meč u 3 minuta. Prvo je Leonardo bio brži od svih igrača i zaobišao golmana Bojana Zogovića za 1:0. Radnički je samo na kratko preuzeo kontrolu, ali odmah nakon toga drugi član najboljeg dvojca u domaćem prvenstvu Uroš Đurđević, uspeo je da lobuje Zogovića za veliko slavlje na severnoj i delu istočne tribine stadiona.

Trebalo je vremena da se teren očisti od silnih baklji koje su popadale, ali je utakmica nastavljena.

U 78. minutu Đurđević je još jednom bio brz, pa je iskoristio gužvu pred golom Nišlija i ponovo poentirao za velikih 3:0.

Do kraja je niškom timu pošlo za rukom da smanje prednost crno-belih, lepim golom sa solidne udaljenosti Dušana Živkovića u 85. minutu, ali to je bilo sve.

Napadač Radničkog, koji je igrao i za Partizan, Nemanja Kojić, rekao je za Južne vesti da su crno-beli trenutno u takvoj formi, da i mali prostor iskoriste da daju gol.

Mislim da je Partizan ponovo pokazao da je najbolja ekipa u zemlji. Mi smo u prvom poluvremenu dali adekvatan otpor i borili se do zadnjeg minuta. U drugom poluvremenu je došlo do malog pada, ali presudio je taj individualni kvalitet Partizana - kaže Kojić.

Kako je Mladost savladala Napredak, Radnički je ostao bez šanse da se domogne toliko željenog 4. mesta u Superligi. Ipak, u nedelju preostaje borba protiv aktuelnog šampiona Crvene zvezde.

Superliga, plej-of, 36. kolo: Radnički – Partizan  (0:0) 1:3

Stadion: Čair, Niš

Glavni sudija: Zoran Široki

Strelci: Leonardo (55. minut), Đurđević (58. i 78. minut), Dušan Živković (85. minut)

Radnički: Zogović, Bulatović, M. Živković, Stojanović (od 66. minuta Popara), Travančić (od 72. minuta Mrkić), Arsić, Petrović, Tomić, Jovanović(od 78. minuta D. Živković), Stanković, Kojić

Partizan: Stevanović, Vulićević, Ćirković, Milenković, Miletić, Jevtović, Kosović, Mihajlović(od 76. minuta Đuričković), Janković (od 86. minuta Radin), Leonardo, Đurđević (od 82. minuta Tavamba)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • N

    19:23 // 20. 5. 2017.

    Noma zadnjih 4 kola najbolji igrač na klupi, Mrkić dok je dobijao lopte proslu polu sezonu bio najbolji na klupi, Caki svaka čast ali je spor da bi igrao protiv partizana. Kojić "golgeter" dao 3 gola od kad je došao+ je star. Ne razumem taktiku pusti mlade gladne igrače neka igraju. I Poparu ubacuje koja komedija. Radnički pod hitno da nadje PRAVOG napadača a ne ova "imena" čij je rok prošao.

  • N

    19:13 // 20. 5. 2017.

    Nišlija sam i od malena navijam za Radnički, bio sam na utakmicu, dolazio sam na sve utakmice na cairu ove sezone, svaka cast za navijače partizana što su napunili sever lepo je ići na takvu utakmicu atmosfera je super, To što mene nervira je: OK budi nišlija navijaj za partizan ili zvezdu ne bitno, ali nemoj da sediš i da psujes igrače radničkog i pogotovo ne igrače koji su Nišlije.

  • Aperkat

    20:25 // 18. 5. 2017.

    Kakav grad,takav i fudbal,navijaci,stadion,vlast,privred...Dno-Dna!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: