Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:05, 27. 12. 2019.

| Sport

Nijanse odlučile, bokseri Loznice trijumfovali u Nišu

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Boks Loznica Naissus
Diskvalifikacija, predaja, jedan meč bez rivala i četiri završena odlukama sudija; foto: Vanja Keser

Derbi Grupe B Bokserske lige Srbije opravdao je taj naziv, pošto je poslednji meč odlučivao pobednika. U njemu je trijumfovao spremniji Dragan Veljković i tako svojoj Loznici doneo i treću pobedu ove sezone, ovog puta u niškoj hali “Mika Antić”, protiv domaćeg Naissusa.

Na samom početku poveo je domaćin, pošto je u ne mnogo atraktivnoj borbi evropski juniorski šampion Semiz Aličić savladao Darislava Vasileva.

Mnogo žešće bilo je u drugoj borbi - kako u ringu, tako i na tribinama. Od samog početka domaći Nikola Lazarević nije ostavljao rivalu prostora da ga napadne od siline udaraca. Nenad Jovanović je prvu rundu završio sa povredom arkade, ali je u drugoj počeo da uzvraća istom merom. I kada je delovalo da će sudije ipak glasati u korist domaćina, Lazarević je zaradio diskvalifikaciju.

Treći okršaj treneri Loznice odlučili su da predaju čim su borci prišli jedan drugome.

Potom su sjajnu borbu, koja je izmamila povike pubike, prikazali Stevan Krnić i Filip Milutinović. Udarci su pljuštali na sve strane, ali je u poslednjoj rundi umor domaćina bio očit. Nije imao snage da održi gard, ali je uspevao da zada po koji udarac, što mu se i isplatilo - sve sudije su glasale za njega.

Nikola Stevanović i Danijel Filipović činili su pretposlednji par, s obzirom na to da Nemanja Uverić u najtežoj kategoriji nije imao protivnika. Već početkom meča Filipović je završio na zemlji, pod silinom Stevanovićevog udarca, ali se brzo pridigao. Uskoro se bokser iz Loznice osvetio, pošto je domaćin morao da zatraži medicinsku pauzu, kako bi sanirao krvavu arkadu.

Sve do kraja bokseri su zasipali jedan drugoga udarcima, a arbitri su procenili da je ih je više zadao gost. Tako je sve se sve svelo na poslednju borbu između Dragana Veljkovića i Marka Docića, pošto je bilo 6:6 i pobednik ovog meča odlučio je i ukupnog pobednika, te osiguran plasman u plej-of.

A u toj borbi je od samog početka gost bio bolji. Bokser Naissusa Docić je u poslednjoj rundi potpuno izgubio snagu, ali nije hteo da odustane, pa je sakupljao snagu za povremene nalete na protivnika. Ipak, to nije urodilo plodom, sve sudije su glasale za boksera Loznice, i tako ostavile aktuelnog vicešampiona Srbije sa maksimalnim učinkom ove seozne.

Naissus je i dalje drugi na tabeli, sa jednom pobedom i dva poraza. Do kraja grupne faze ostao mu je jedan meč, u kome mu je potrebna pobeda kako bi se plasirao u doigravanje. Taj okršaj igraće kod kuće, protiv kragujevačkog Radničkog, koga je i u gostima savladao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: