Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:46, 22. 9. 2017.

| Sport

Nikad brojnija niška "delegacija" na "Beograd openu"

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Golbal ilustracija
Sport osoba sa invaliditetom sve zastupljeniji u Nišu; ilustracija: flickr/Charlie

Međunarodno prvenstvo za osobe sa invaliditetom "Beograd open" ugostiće oko 700 sportista iz 7 zemalja, a među njima će veliki broj predstavnika imati i Niš. Golbalisti, stonoteniseri i plivači, svi redom ciljaju medalje na ovim igrama, koje će se održati po 4. put u glavnom gradu Srbije. Iako se sport za osobe sa invaliditetom sve više razvija u Nišu, potrebno je više sistemskog rada za dodatno omasovljenje, a pravi primer za to je projekat u nordijskim zemljama.

Iako im je ovo prvo zvanično takmičenje, čvrste i uporne pripreme urodile su plodom, pa golbalisti Naisa misle da mogu do medalje i pored jake konkurencije. Favoriti su svakako prvaci Bosne i Hercegovine i Srbije Mladost i Sarajevo, ali jedan od predvodnika niškog kluba Marko Aleksandrović smatra da je polufinale realno.

Zadovoljan sam kako su pripreme tekle. Kondiciono smo jako spremni, imamo jaku ekipu, kompaktnu. Nije nemoguće da budemo i finalisti, ali sigurno je da ćemo igrati za 3. mesto - kaže Aleksandrović.

Za niški tim će nastupiti kapiten Stefan Stevanović, koji je i na spisku reprezentacije Srbije, Džavit Krujezi, Milan Petrović, Igor Cvetković, Dušan Galović i Stefan Pivač, student DIF-a i sertifikovani trener golbala, koji će morati da nosi povez jer nije slep, već je rešen da pomogne Naisu.

Sa ništa manjim ambicijama ne putuju u Beograd ni niški plivači. Dvadesetak članova dva niška kluba Delfin i Nais ciljaju redom medalje a, kako kaže trener Miljan Perović, najveća očekivanja su svakako od Nemanje Tadića, trenutno najboljeg plivača sa invaliditetom u zemlji.

Svako od njih se takmiči u svojoj klasi, neko je bez noge, neko je u kolicima, ima i ljudi ometenih u razvoju i ima različitih grupa. Sem Tadića, Mladena Savića, Miletića, državnog prvaka, Ljubisavljevića koji je napredovao i ušao u reprezentaciju Srbije, od kojih očekujemo medalje, imamo i pionire, koji napreduju i ne znam šta da očekujemo od njih, možda budu i medalje - priča Perović.

Plivaće Nemanja Tadić, Mladen Savić, Nebojša Miletić, Nikola Ljubisavljević, Milan Savić, Miloš Milićević, Marko Nikolić, Milica Dimitrijević, Vuk Jović i Vuk Šakić iz Delfina, kao i Andrijana Conjić, Milan Doncić, Danilo Nikolić, Nikola Jovanović i Ljubinko Veličković iz Naisa.

Veliki broj igrača prijavljen je i za stoni tenis, gde se očekuje oko 100 takmičara iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hrecegovine, a Niš će predstavljati njih trinaestorica.

Tako će iz kluba Nais igrati Bojan Stamenković, Miloš Stojiljković, Aleksandar Denčić, Milan Antić, Milorad Jovanović, Nikola Jovanović, Dario Stošić, Bojan Jovanović, Miloš Tasić, predvođeni trenerom Milošem Milenkovićem, dok će za Medijanu nastupiti Darko Anđelković, Nebojša Kitić, Grade Živković i Dragan Ranđelović.

U Naisu kažu da očekuju makar dve medalje, dok u Medijani smatraju da imaju kvalit za neko 2. ili 3. mesto, jer ima dosta kvalitetnih ekipa. Ovaj turnir predstavljaće im i svojevrsnu pripremu pred početak nove ligaške sezone.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: