Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:13, 31. 7. 2020.

| Sport

Nikola Milojević i drugi teniser Bugarske novi članovi niškog TAŽ-a

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Nikola Milojević i Nikola Živković, TSS tour, Niš, jul 2020.
Nikola Milojević i Nikola Živković na nedavnom TSS tour-u u Nišu; foto: TAŽ

Još dva zvučna imena stigla su u Tenisku akademiju Živković iz Niša čime je ovaj klub pokazao ozbiljne namere da se bori za sam vrh ekipnog prvenstva Srbije za seniore. Šesti teniser Srbije Nikola Milojević i drugi teniser Bugarske Dimitar Kuzmanov pridružili su se ekipi u kojoj su već Peđa Krstin i Marko Tepavac.

Novi član niškog kluba je 25-godišnji Beograđanin Nikola Milojević, reprezentativac Srbije, koji je trenutno 145. na ATP listi, a ispred njega su, od srpskih igrača Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Laslo Đere.

Najbolji plasman u karijeri je ostvario prošle godine kada je bio 137. teniser sveta, a nedavno je osvojio turnir u Nišu u okviru TSS tura. Sa reprezentacijom Srbije osvojio je ATP kup u Sidneju početkom godine.

D._Kuzmanov_at_Sofia_Open_2016 Kuzmanov na Sofia openu 2016. godine; foto: Batesava, commons.wikimedia.org

Posle Grigora Dimitrova, drugi bugarski teniser Dimitar Kuzmanov, trenutno 317. igrač sveta, takođe je novi član TAŽ-a. Najbolji plasman ovom 26-godišnjem teniseru iz Plovdiva je 250. pozicija iz 2018. godine.

Potiče iz sportske familije pošto mu je majka bila kapiten bugarske FED kup selekcije, a deda mu je jedan od pionira tenisa u Bugarskoj. Kako sam kaže, posao iz snova mu je da bude ministar sporta u svojoj domovini.

TAŽ je kompletirao seniorski tim za ekipno prvenstvo koji će pored iskusnih pojačanja činiti i mlade snage niške akademije: Lazar Radenković, Luka Stefanović, Lazar Danić, Stefan Skobelev, Nikola Cvetanović, Mateja Milošević, Danilo Vukotić i Uroš Jović. Ekipu će predvoditi Nikola Živković.

Prvenstvo će se igrati od 2. do 7. avgusta, a niški klub je slobodan u prvom kolu.

U drugom kolu će na svom terenu ugostiti pobednika duela Agrimes (Beograd) - Sajmište (Novi Sad). Meč je na programu u ponedeljak, 3. avgusta na terenima Teniske akademije Živković i igra se po sistemu 5 singl mečeva i 2 dubl meča. Za dalji plasman su potrebne 4 pobede.

Očekivani protivnik u polufinalu, ukoliko TAŽ savlada prvu prepreku, je Crvena zvezda. Mečevi polufinala i finala na programu su od 5. do 7. avgusta u Subotici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: