Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:03, 1. 4. 2013.

| Sport

Nikola Milošević drugi na Evropskom kupu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
mirsad-nurkic-i-nikola-milosevic.jpg
Mirsad Nurkić i Nikola Milošević

Takmičar Džudo kluba Kinezis iz Niša Nikola Milošević osvojio je srebrnu medalju u kategoriji do 90kg na Top Evropskom kupu u Sarajevu pošto je izgubio u finalu od Hrvata Zlatka Kumrića.

Niški džudo ne prestaje da donosi lepe vesti. Ekipa Džudo kluba Kinezisa otišla je sa reprezentacijom Srbije skromno i bez posebne najave u Sarajevo na Evropski kup, a vratila se sa srebrnom medaljom Nikole Miloševića. 

- Ovo je prvo veće takmičenje posle pauze od godinu i po. Nisam krenuo u Sarajevo pun optimizma, ali dao sam sve od sebe iz meča u meč i pristup mi je bio maksimalan. Motiva nije nedostajalo - rekao je Nikola Milošević, takmičar Kinezisa.

eju-47569-(1) Nikola Milošević (beli kimono) u finalu

Na startu Evropskog kupa Milošević se borio protiv Rusa Ilie Naumova, a potom ga je čekao Semjuel Ingram iz Velike Britanije. U četvrtfinalu Milošević se borio sa Igorom Spasojevićem iz Slovenije, a u polufinalu sa Rusom Jurijem Panasenkovim.

- Imao sam 5 borbi, pobedio sam dvojicu takmičara iz Rusije, od kojih je jedan među prvih 50 na svetu. Veliko takmičenje, dosta učesnika, jedan od najkvalitetnijih Kupova u Evropi - priča Nikola Milošević.

U finalu ga je čekao Hrvat Zlatko Kumrić.

- Odradio sam najbolje što sam mogao. Moje eliminacione borbe su bile jače od finalne. Zbog teških mečeva nisam imao dovoljno snage za finale. Hrvat je imao lakši žreb, pa se "prošetao" kroz borbe - priča Nikola o finalnom meču.

eju-47577 Nikola Milošević na postolju (prvi sleva)

Za drugo mesto na Evropskom kupu Top rangiranja takmičar iz Niša je dobio 42 boda za rang-listu Evropske džudo federacije. On je trenutno na 56. mestu, a nakon nove liste očekuje ga skok.

- Svaka borba mi je bila kao poslednja. Nijednu nisam dobio od početka, vodio sam, gubio sam, pa sam opet vodio... Svaka borba je trajala do isteka vremena, a posle svake sam mislio da ću izdahnuti - prenosi Milošević utiske iz Sarajeva.

Pored Miloševića, Kinezis su predstavljali trener Mirsad Nurkić, takmičari Sara Božić, Đorđe Todić, Bojan Ivezić i Miroljub Ivezić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nermina Lazic

    10:34 // 9. 4. 2013.

    Alal vera treneru.

  • Марко

    08:37 // 2. 4. 2013.

    Чеситке УЏК "Кинезис" и Николи Милошевићу! Сјајан успех! Срећно и у наредним борбама!

  • s.s.

    00:39 // 2. 4. 2013.

    Bravo za Nikolu Miloševića, i bravo za Nurketa. Sta cete momci, u gradu uspeh se ne prasta. Sramota .....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: