Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:13, 26. 12. 2013.

| Sport

Nikola Milošević najbolji sportista Niša

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
sportista grada
Gradonačelnik Zoran Perišić, Lidija Mihajlović, predsednik Sekcije sportskih novinara Zoran Petković i najbolji sportisti Niša; foto: Vanja Keser

Takmičar Džudo kluba Kinezis Nikola Milošević proglašen je za najboljeg sportistu Niša u 2013. godini u izboru Sekcije sportskih novinara Niša. Radnički najbolji kolektiv, a Staša Gejo najbolji mladi sportista.

Sekcija sportskih novinara Niša nagradila je najbolje u gradu u sportskoj 2013. godini, a za najboljeg sportistu proglasila Nikolu Miloševića, člana Džudo kluba Kinezis.

- Čast mi je da dobijem ovu nagradu grada u kom sam rođen. Rado bih menjao ovu nagradu sa priznanjem Radničkog jer svaka moja medalja je rad kluba. Svi u Kinezisu su zaslužni za sve moje medalje, bili su uz mene u svakoj pobedi, pomagali posle svakog poraza - rekao je Nikola posle dodele.

Nikola je ove godine osvojio bronzane medalje na Univerzijadi u sambou i Svetskim borilačkim igrama u Rusiji. Milošević je učesnik Svetskog prvenstva u sambou, ali i drugi na Evropskom prvenstvu i treći na Balkanskom prvenstvu u džudou.

Pored njega, u najužem izboru su bili kikbokser Stevan Živković i Miroslav Miljković, član Šahovskog kluba Niš.

DSC-8632 Staša Gejo, najbolji mladi sportista Niša; foto: Vanja Keser

Za najboljeg mladog sportistu proglašena je Staša Gejo (16), članica PAEK-a Niš, koja je prva u generalnom plasmanu evropske i svetske rang liste za 2013. u kategoriji „YOUTH A“, treća na Evropskom prvenstvu u bolderu za omladinke, a prva na Evropskom kupuu bolderu. Ima i prvo mesto na Prvenstvu jugoistočne Evrope u seniorskoj kategoriji disciplina „lead“, a balkanski je šampion u omladinskoj konkurenciji disciplina „lead“.

U konkurenciji su bili i plivačica kluba Sveti Nikola Jana Ćirić (16) i rukometaš Železničara Darko Đukić (19).

DSC-8637 Milovan Bratić, predsednik Kinezisa, Slobodan Milosavljević iz Železničara i predsednik Radničkog Darko Bulatović; foto: Vanja Keser

Fudbalski klub Radnički je izabran za najbolji kolektiv Niša. Radnički ima četvrto mesto na kraju polusezone 2013/2014. u kojoj je zabeležio 6 pobeda, 6 remija i 4 poraza. Ima najmanje primljenih golova (10). Sezonu 2012/2013. Radnički je završio na 12. poziciji i tako obezbedio opstanak u elitnom rangu takmičenja. Radnički nije poražen na svom terenu, a vredi napomenuti da je druga najposećenija ekipa u Superligi tokom sezone.

Pored Radničkog, u najužem izboru su bili Džudo klub Kinezis i Rukometni klub Železničar.

Nagradu za najboljeg sportskog novinara podelili su Edo Crnalić sa Niške televizije i Stefan Komadinić sa RTV Belle Amie.

DSC-8707 Dobitnici i nagrađeni na podijumu; foto: Vanja Keser

Specijalna priznanja

Sekcija sportskih novinara dodelila je i tri specijalne nagrade.

DSC-8588 Plivač Nemanja Tadić zaslužio specijalno priznanje; foto: Vanja Keser

Priznanje je otišlo u ruke mladom Nemanji Tadiću, članu Plivačkog kluba OSI Delfin, koji je ove godine pokazao da se radom i trudom može mnogo. Nemanja je osvojio bronzanu medalju na Evropskim paraolimpijskim igrama, dvostruki je sveskandinavski prvak, a osvojio je i jedno zlatno i dva bronzana odličja na Otvorenom prvenstvu Grčke.

Slobodan Cobi Milosavljević, igračka legenda i direktor Železničara, dobio je specijalno priznanje za pravljenje uspeha ovog rukometnog kluba u 2013. godini. Železničar je počeo godinu sa minus 2 boda, a završava je sa nezvaničnom titulom jesenjeg prvaka Superlige.

DSC-8635 Milan Josić, trener Nibaka; foto: Vanja Keser

Specijalno priznanje dobio je i Milan Josić, trener u Košarkaškom klubu Nibak, koji je ove godine košarkaškom Nišu doneo zlatnu medalju sa Olimpijade mladih u Ajndhovenu, kao i srebro sa Kadetskog prvenstva Evrope u Ukrajini. OKK Nibak ove sezone predstavlja naš grad i u Juniorskoj i u Kadetskoj ligi Srbije, a u njegovoj košarkaškoj radionici ponikla je i nekolicina reprezentativaca u mlađim kategorijama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: