Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:52, 6. 6. 2011.

| Sport

Nikola Milošević peti na Svetskom kupu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Nikola Milošević

NIŠ - Niški džudista Nikola MIlošević bio je peti na Svetskom kupu u Bukureštu i time osvojio važne bodove za plasman na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Posle osvajanja trećeg mesta na Evropskom kupu u Sarajevu, džudista niškog Kinezisa je nastavio sa uspesima i odličnim rezultatima.

Na Svetskom kupu u kategoriji do 90kg Milošević je pobedio Argentinca Hektora Fernanda Kamposa, Portugalca Tijaga Rodrigeza, Kamerunca Dieudonea Dolasema i Francuza Ludovika Gobera u preliminarnim rundama. Svi ovi takmičari su bolje plasirani od Miloševića, što daje dodatnu težinu uspehu.

U polufinalu Nikola je izgubio od Rusa Grigorija Sulemina, koji je na kraju bio drugi na Svetskom kupu. Milošević je u borbi za treće mesto poražen od Milana Randla iz Slovačke i tako je ispustio medalju. Ipak, osvajanje petog mesta je veliki uspeh za ovog mladog džudistu.

- Ovo mi je "vetar u leđa" jer sledi turneja po Južnoj Americi. Rezultat je dobrodošao na psihološkom planu jer me je podigao u moralnom smislu. Ne želim da dajem dalje prognoze i da pričam o očekivanjima. Nisam takav da pričam puno pred takmičenje, već idem stepenik po stepenik - rekao je Nikola Milošević.

Pre Svetskog kupa Nikola je bio 109. na svetskoj rang-listi, a plasmanom u polufinale i borbom za treće mesto je osvojio bodove što će mu doneti napredak na listi i plasman među prvih 80 takmičara.

Nikola je bio blizu da osvoji prvu medalju na Svetskom kupu za Srbiju, a prvu posle 1994. godine za našu reprezentaciju.

Posle Svetskog kupa, Miloševića čeka turneja po Južnoj Americi, a sigurno je da će i odatle stići lepe vesti za niški sport.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Pcelica Stefanovic

    21:35 // 12. 6. 2011.

    navijamo za tebe Nidžo :-)

  • milos spasic

    00:39 // 8. 6. 2011.

    bravo kile svaka ti cast to samo ti mozes :) :) :)

  • lidija antic

    19:37 // 7. 6. 2011.

    svaka cast i da iz amerike doneses jos lepse vesti i sjajnije medalje!pozdrav veliki p.s.jos mi je milije sto smo iz istog kraja!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: