Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:31, 18. 4. 2019.

| Sport

Nikolićeva i Martinović šampioni na 62. Prvenstvu Niša u kuglanju

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
kuglanje
Najbolji u Nišu; foto: Kuglaški savez Niša

Odbranivši titulu šampionke Niša Slađana Nikolić iz Niš-puta je 12. put postala najbolja u gradu u kuglanju u pojedinačnoj konkurenciji, dok je među muškarcima titulu najboljeg kuglaša treći put u karijeri poneo Milan Martinović iz niškog Čaira.

U kuglani "Čair", u konkurenciji 50 takmičara u svim kategorijama održano je 62. Prvenstvo grada Niša u pojedinačnoj konkurenciji.

Nakon kvalifikacija, u finalu su se našle četiri najbolje seniorke i osam najboljih seniora.

kuglanje,-nis Najbolji u seniorskim konkurencijama; foto: Kuglaški savez Niša

Posle kvalifikacija u konkurenciji seniorki, vodila se uzbuljiva borba u finalu. Povela je Natalija Hadžić (Čair) sa 524 čunja, ispred Hajnale Holod (Čair) i Slađane Nikolić (Niš-put).

Pre poslednje staze Nikolićeva je smanjila zaostatak na samo 6 čunjeva, a do kraja finala pravi potpuni preokret. Oborila je u finalu 523 čunja, i u ukupnom zbiru (1016) trijumfovala sa 10 čunjeva više ispred Natalije (1006) - kažu u Kuglaškom savezu Niša.

Posle kvalifikacija u konkurenciji seniora, poveo je Milan Martinović (Čair) sa 591 čunjem. Darko Marković (Kragujevac) je zaostajao 6 čunjeva, a Vlada Jovčeski (Car Lazar) 14.

Bilo je izvesno da će njih trojica odlučivati o raspodeli medalja. U finalu, već posle prve staze, Marković je anulirao zaostatak za Martinovićem, a pre poslednjeg „čišćenja“ i stekao prednost od 11 čunjeva. Međutim, u finišu Marković je totalno zakazao, što je iskoristio iskusni Martinović i potpuno preokrenuo rezultat, za konačni trijumf sa ukupno 6 čunjeva više (1133) - kažu u Savezu.

Kod veteranki najbolja je bila Miljojka Jovanović (Čair), a kod veterana Milan Martinović. U konkurenciji starijih članica je prvo mesto osvojila Slađana Nikolić, a kod muškaraca Darko Marković iz Kragujevca. Među juniorima pobedio je Dimitrije Partonjić iz niških Meraklija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: