Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:08, 19. 2. 2023.

| Sport

Niš 18. put bio domaćin Kupa Radivoja Koraća, Zvezda najtrofejnija [foto-galerija]

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
DSC_0249
Zvezda u Nišu stigla do 9. trofeja Kupa; foto: Jelena Mišić/JV

Tokom protekla četiri dana hala ”Čair” je 18. put bila domaćin Kupa Radivoja Koraća, a trofej ”Žućkove levice” treći put uzastopno završio je u rukama košarkaša Crvene zvezde. Atmosferu iz Niša kroz objektiv foto-reportera Južnih vesti možete videti u galeriji.

Sa tri pobede nad rivalima iz ABA lige ove sezone, crveno-beli postali su najtrofejniji osvajač Kupa pošto su sinoćnim trijumfom stigli do 9. titule i tako prestigli večitog rivala koji je 8 puta bio najbolji.

Turnir su u sredu, 15. februara pobedom nad Spartakom otvorili košarkaši Partizana, dok su iste večeri plasman u polufinale izborili i košarkaši Mege koji su bili bolji od novosadske Vojvodine.

Uloge favorita u preostala dva četvrtfinala opravdali su Crvena zvezda i FMP, pa su svi jedva čekali večiti, ali i evroligaški derbi u polufinalu. DSC_2129 foto: Jelena Mišić/JV

Kao i uvod u taj meč bio je veliki prokret Mege nad FMP-om, a sličan svenario viđen je i drugom poluvremenu. Ekipa Željka Obradovića tokom prvog poluvremena imala je čak 18 poena prednosti, ali im to na kraju nije bilo dovoljno, pa je Zvezda stigla do finala.

DSC_1771 foto: Jelena Mišić/JVBaš kao i u prethodna tri meča, dva rivala u finalu Kupa, bez većih problema kao pobednik je izašla Crvena zvezda, a za najkorisnijeg igrača finala izabran je Ognjen Dobrić.

”Žućkovu levicu” kapitenu Crvene zvezde Branku Laziću predao je predsednik KSS-a Predrag Danilović, dok su zlatne medalje uručili generalni sekretar Saveza Zlatko Bolić i potpredsednik Dušan Projović.

Podsetimo, Nišlije će ovogodišnja organzacija završnice nacionalnog Kupa koštati 9 miliona dinara, a taj novac je utrošen, kako su ranije najavili iz Grada, na glamoruznu organizicuju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rade

    13:51 // 20. 2. 2023.

    Kakvi komentari. Ocekujem da neko pokrene inicijativu za otcepljenje od Srbije.

  • dr jakov Zlatar

    11:16 // 20. 2. 2023.

    Dok su se novcem iz budžeta gostile beogradske i niške "face" uživajući u luksuznom smeštaju, hrani i provodu, skupocenim pićima i kavijaru,majke dece, obolele od kancera su u subotu prosile u Pobedinoj za izlečenje svoje dece.Neka je sramota sve, koji su dozvolili to.Niš nije grad košarke, kulture, turizma.Niš je grad blama i srama.

  • Alex

    09:55 // 20. 2. 2023.

    Selite to iz našeg grada i ih ne vidimo više nikad u životu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: