Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:29, 6. 12. 2012.

| Sport

Niš: Danska savladala Francusku

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
danska francuska
Foto: ehf-euro.com

Rukometašice Danske pobedile su Francusku rezultatom 28:27 (15:12) u drugom meču drugog kola B grupe u niškoj hali Čair.

Danska je zabeležila prvu pobedu u grupnoj fazi na Evropskom prvenstvu u Nišu. U drugom kolu niške grupe Dankinje su savladale francusku selekciju u uzbudljivom i napetom meču. Francuska je povela sa 4:1 u 6. minutu, ali u naredna 3 minuta danski tim je izjednačio. Vodila se neizvesna i velika borba jer svaki poen ovim selekcijama je preko potreban za plasman u drugu fazu. Na kraju prvog poluvremena bilo je 15:12.

I u drugom poluvremenu se vodila velika borba, Francuska se vratila u meč. Posle 17:14 za Dansku preokrenula i povela sa 19:17 u 39. minutu. Ipak, danski tim je uspeo da se vrati u meč i u neizvesnom finišu obezbedi prvu pobedu u Nišu.

- Srećni smo zbog 2 poena, imamo šanse da prenesemo neki bod u drugi krug. Očekuje nas za dva dana težak meč sa Makedonijom - rekao je Urlik Kirkli, asistent trenera.

U Nišu je petak dan pauze, a u subotu, 8. decembra od 18:15h igraju Švedska i Francuska. Od 20:15h se sastaju Makedonija i Danska.

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: