Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:49, 12. 4. 2010.

| Sport

Niš: Imperatori pobedili Celtise

Autor:Vladimir PerićIzvor:Južne vesti
foto: Vladimir Perić

Na pomoćnom terenu FK "Radnički", niški klub američkog fudbala "Imperatori" savladao je goste iz Sombora, ekipu Celtisa sa 24:21.

U utakmici drugog kola Srpske lige američkog fudbala (SAAF), pred skoro 1.000 gledalaca Imperatori su gubili sa 21:6, ali su preokretom u drugom poluvremenu došli do trijumfa od 24:21.

Ovom pobedom Imperatori su zauzeli 3. mesto Divizije A. U narednom kolu Nišlije putuju u Sremsku Mitrovicu gde će igrati protiv Legionara.


Imperatori su poveli iz drugog napada tač daunom, ali nisu iskoristili extra poen, jer je šut za 1 poen izblokiran. Posle nekoliko grešaka odbrane Imperatora, Celtisi stižu do prvog tač dauna i pretvaranjem dolaze do vođstva od 7:6. Već u sledećem napadu Imeratora Celtisi skupljaju izgubljenu loptu i prelaze u veliko vođstvo od 14:6, čime se i završava poluvreme.

I u 3. četvrtini Celtisi su nastavili da dominiraju i uspevaju da trećim tač daunom povedu sa 21:6.

Ali, već u sledećem napadu, Nišlije uspevaju da postignu svoj drugi tač daun. Od extra poena se odustalo, ali je i pokušaj unošenja lopte u N-zonu, za 2 poena, propao pa je na početku poslednje četvrtine bilo 21:12 za goste.

Tada počinje fantastična 4. četvrtina, gde je odbrana Imperatora delovala impresivno, a napad čak uspevao da izvede i nekoliko uspešnih dugačkih pasova. Sve to je urodilo plodom i postignut je još jedan tač daun za 21:18.

Prilikom jednog ispucavanja lopte, panter Celtisa je greškom poslao loptu u aut, što je pružilo prilku za još jedan tač daun koji su Imperatori iskoristili i ponovo došli do vođstva.

Ipak, poslednji napad imali su gosti, koji su bili sve bliži i bliži N-zoni Imperatora, i na minut od kraja, imali su treći pokušaj za 10 jardi, na 20-tak jardi od N-zone. Umesto da pokušaju field goal-om da izjednače na 24:24, pokušali su pasom da dođu do tač dauna i pobede, ali je odličnim skokom jedan od odbrambedih igrača Imperatora uspeo da preseče pas, nakon čega su Imperatori samo pustili da vreme isteče i veliko slavlje je počelo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • meda

    16:06 // 13. 4. 2010.

    Nadam se samo da ova aktivnost dobije nesto para jer ako vec ragbi klub, kao jedan ozbiljan sport nije dobio pa je propao, bolje je makar i ove aktivnosti koja pretvaraju pasulj i pecenje u znoj zazive.
    Mozda nas i Ameri malo manje bombarduju sledeci put ;)

  • ivan

    18:16 // 12. 4. 2010.

    "15 jardi zbog nepotrebne grubosti!" :))

  • Milos Jankovic

    16:35 // 12. 4. 2010.

    Bez nekok znacajnijeg objasnjenja ovo mi zvuci sve kao kad Silja uci da igra :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: