Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:23, 26. 10. 2010.

| Sport

Niš bez Evropskog prvenstva u rukometu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti

NIŠ – Grad Niš neće biti jedan od domaćina Evropskog prvenstva u rukometu 2012. godine, odlučeno je na Organizacionom odboru, saznaju Južne vesti.

Hala Čair nije dovoljna za Evropski šampionat, pošto ova hala ne ispunjava uslove EHF-a, a gradnja nove hale »Car Konstantin« nije počela, zaključeno je na sastanku u Beogradu.

Delegacija Evropske rukometne federacije, koja je boravila u Srbiji, naglasila je da su prošli svi rokovi da se Srbija izjasni dokle se stigo sa izgradnjem nove hale u Nišu i šta treba dalje preuzeti.

Zbog ovakvog odvijanja događaja, postoji čak i mogućnost da Srbija izgubi organizaciju Evropskog prvenstva.

- Velika je šteta za Niš, ali je moja briga usmerena ka tome da na mnogo većem gubitku ne bude Srbija. Ako hoćemo u Evropu, moramo poštovati njena pravila i dovesti je u Srbiju, a ne terati je. Šteta, pokušali smo sve, ali ne vredi – rekao je Velimir Marjanović, predsednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije za Sportski žurnal.

U kabinetu gradonačelnika Niša, Miloša Simonovića, kažu da je Grad učinio sve da se planirane utakmice jedne od grupa Evropskog prvenstva održe u Nišu i kažu da izgradnju nove hale ne treba vezivati za to.

Gradski većnik, Miodrag Radović, kaže da Organizacioni odbor nije uzeo u razmatranje kako će hala "Čair" izgledati nakon rekonstrukcije i tvrdi da će najveći nedostaci na koji je delegacija EHF imala primedbe, potreban prostor od 2,5 metara od igrališta do prve čvrtse prepreke, ventilacija i klimatizacija, biti završeni na vreme. 

O ovome više pročitajte u posebnom tekstu.

Izgradnja nove hale je trebalo da počne 15. jula, ali je pomerena za kraj avgusta, pa potom za sredinu oktobra. Projekat je napravljen, a čekalo se da stigne novac iz budžeta Vlade Srbije, koja je trebalo da finansira izgradnju uz Grad Niš.

Međutim, saopšteno je da će novac od Vlade Srbije stići samo za rekonstrukcija stadiona Čair, a ne i za novu halu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    21:08 // 13. 11. 2010.

    Secam se Simonovica, kada nam je drzao vezbe na MAsinskom Fakultetu. Pored njega na istom predmetu je bio jos jedan asistent. Svi smo presli kod ovog drugog da slusamo vezbe, kod Simonovica nije ostao niko. Sta reci o coveku koji ne ume da prica i koji nije znao ni studente da zadrzi na vezbama?

  • sales

    20:11 // 10. 11. 2010.

    Nis je jos jednom pokazao sta znaci biti zadnja rupa na svirali...Sve smo mi ucinili,ali bla,bla,bla......I posle odlaze nam ljudi,jel?

  • Гробар Ни

    21:00 // 28. 10. 2010.

    Ниш је уклети град. Пропада достојанствено, а својевремено је био иницијатор бунта против деспотовине и трасирао пут данашњој "демократији" у Србији. Због свог лидерства у борби за праву демократију (у том тренутку то је тако и изгледало) он данас испашта своје "грехе" и полако тоне све дубље. Оваквој својој судбини сам је допринео. Грађани су се на изборима редовно опредељивали за људе који нису уливали наду да могу лошу ситуацију променити на боље. На против, са њима је увек било и лошије него раније. Бирали су градоначелнике, неко овде рече селоначелнике, који су чинили све да град што више ојаде и сведу га на ниво једне паланке из средине прошлог века. Г. Костић у свом мандату одбија да се у Нишу страном инвенстицијом изграде аква парк и тржни центар који би потамнио славу Метроа у Софији и тако се отклонио одлив девиза у Бугарску , а данашњи "селоначелник" не успева ни да оживи замрлу привреду овог некада индустријског града, па чак ни да прикупи средства за градњу једне спортске дворане која би много значила Нишу и овом делу јадне Србије. Не стиди се да своју неспособност

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: