Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:24, 16. 1. 2024.

| Sport

Niš dobija Sportski centar "Mini-Pazova" na Loznom kalemu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
sportski-centar-fss.jpg
Srbija dobija još jedan Sportski centar sličan onom u Staroj Pazovi; foto: sportskicentarfss.co.rs

"Na parceli od 6,7 hektara na lokaciji Lozni kalem previđena je izgradnja Sportskog centra po uzoru na onaj u Staroj Pazovi sa po dva terena sa prirodnom i veštačkom travom, upravna zgrada sa svim pratećim sadržajima, tribina, reflektori", najavili su iz Fudbalskog saveza istočne Srbije. Izgradnja bi, prema najavam, trebalo da počne na proleće, a potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović rekao je da je FSS opredelio sredstva, a gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski da Grad ustupa zemljište.

fsris 1 Gradonačelnica Dragana Sotirovski, Branislav Nedimović, potpredsednik FSS-a, Zoran Ignjatović, predsednik FSRIS-a u obilasku; foto: FSRIS "Danas je u Nišu napravljen može se slobodno reći istorijski korak za fudbalski sport u regionu istočne Srbije", ovako su iz FSRIS-a najavili veliki projekat. U Nišu je, bez medija, boravio potpredsednik FSS-a Branislav Nedimović zbog izgradnje sportskog centra "Mini Pazove" koja će biti građena u Nišu na lokaciji Lozni kalem.

Na parceli veličine 6,7 hektara predviđena je izgradnja po dva terena sa prirodnom i veštačkom travom, upravna zgrada sa svim pratećim sadržajima, tribina, reflektori itd. Gospodin Nedimović najpre je posetio nove prostorije FSRIS-a gde je obavio razgovor sa čelnim ljudima ovog saveza i tom prilikom, između ostalog, sa zadovoljstvom konstatovao da se radi o najlepšim prostorijama koje ima bilo koji savez u Srbiji - kažu iz FSRIS-a.

fsris 2 Obilazak prošao, velike najave usledile; foto: FSRIS Na sastanku čelnika dva saveza i gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, kažu iz FSRIS-a, precizirani su mnogi detalji.

Epilog svega je da će već s prvom danima proleća početi izgradnja ovog izuzetnog kompleksa. Nedimović je rekao da je za taj projekat FSS već opredelio sredstva, s druge strane gradonačelnica je istakla da Grad Niš ustupa zemljište, tako da preostaje samo da se krene sa realizacijom s obzirom da je u proteklom periodu već izrađena sva potrebna projektna dokumentacija - kažu.

Delegacija je obišla lokaciju i dodaju da "ispunjava sve potrebne uslove za izgradnju sportskog centra koji će koristiti FSS i FSRIS".

Podsetimo, na lokaciji Lozni kalem u planu je izgradnja akva-parka za koji se trenutno ne zna šta je dosad urađeno. Pripremni radovi počeli su februara 2022. godine, radove izvode tri firme - Alex E&C, a radiće i Krip-inžinjering i Vodogradnja, vrednost ugovora je oko 1,7 milijardi dinara, a predviđeno je da se u okviru akva-parka koji se prostire na površini od 5,4 hektara nađu restoran, spa centar, rekreativni, vitaliti, zatvoreni i bazeni sa talasima i drugi zabavni sadržaji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • David katic

    12:02 // 19. 1. 2024.

    Lopov do lopova a i firme koje su dobile na tender za akva park sve jedni te isti ljudi samo u njihove dzepovee..Lopovi

  • Autteikter

    20:51 // 17. 1. 2024.

    Pogledajte te face ! Nafatirani, relaksirani i mnogo ih briga za Nis i fudbalsku zabokrecinu ! Sastanu se, izlazu, jer znaju da ima budala, koji im veruju ! I,da ,ono famozno, decenijsko- naprolece !!!

  • Старо куче

    16:49 // 17. 1. 2024.

    Боље да је град засадио паприку на тих 6,7ха, него што је отворио још једну могућност да се наше паре пресипају у џепове уског круга људи.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: