Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:55, 4. 6. 2013.

| Sport

Niš dobija Sportsko društvo?

Autor:S.N.Izvor:Narodne novine
milan-pesic,-gradski-vecnik.jpg
Milan Pešić

Intenzivno se radi na formiranju niškog Sportskog društva koje bi moglo da dobije naziv "Radnički" i u njemu bi na početku bilo 7 niških superligaša, rekao je Milan Pešić, gradski većnik za sport.

U intervjuu za Narodne novine član Gradskog veća resorno zadužen za sport Milan Pešić najavio je da se radi na realizaciji ideje koja je sve prisutnija u sportskim krugovima.

- Poenta svega je da smo jači kada smo zajedno, udruženi u jednu porodicu. Mogli bismo zajednički, kao sportsko društvo ovog grada, da delujemo prema Republici, prema potencijalnim sponzorima... Olakšali bismo funkcionisanje klubova u kritičnim momentima, putem konsolidovanog računa sportskog društva, sa koga bi se vršile pozajmice - istakao je Pešić za Narodne novine

Olakšice koje bi donele klubovima su brojne...

- Zatim, kako određene procene kažu da klubovi, zbirno, troše preko 100.000 evra godišnje na prevoz, ozbiljno razmišljamo o kupovini autobusa, koji bi koristili članovi sportskog društva, i na taj način bi se drastično uštedelo. Jedna finansijska služba mogla bi da brine o poslovanju klubova, a ne da svaki ima i plaća svoju, jedna PR i marketinška služba starali bi se o njihovoj promociji, prostorije na istočnoj tribini stadiona mogli bi svi da koriste, i tako dalje, mogao bih ovako da nabrajam u nedogled - dodaje Pešić.

radnicki

Za početak, kako kaže Pešić, u Sportskom društvu bi bilo 7 klubova.

- Za početak, razmišljamo o najvažnijim superligašima našeg grada, Fudbalskom klubu Radnički, Rukometnom klubu Železničar, Ženskom fudbalskom klubu Mašinac, Ženskom rukometnom klubu Naisa, Košarkaškom klubu Konstantin, Vaterpolo klubu Nais i Džudo klubu Kinezis. To, svakako, nije grupa zatvorenog tipa, bilo bi tu, kasnije, mesta za još klubova - kaže Milan Pešić.

Ime koje bi Sportsko društvo ponelo bilo bi "Radnički".

- Nije tajna ni da prevladava mišljenje da bi Sportsko društvo trebalo da nosi ime najpopularnijeg od svih pomenutih klubova, najvećeg brenda ovog grada, Radničkog, što je, kako možemo da pročitamo po raznim Internet forumima, želja najvećeg broja navijača, koji, u tom slučaju, obećavaju vatrenu podršku svim niškim ekipama. Neki klubovi promenili bi ime, a neki svom, po kome su decenijama prepoznatljivi, samo dodali sufiks „Radnički“ - ističe Pešić.

Pešić kaže da će do kraja ove nedelje, otići u Beograd na sastanak sa generalnim sekretarom Sportskog društva Partizan, jer "smatra da je to model na koji bi i mi trebalo da se ugledamo".

- Želim da se uverim kakva je tačno administrativna procedura za formiranje sportskog društva, koja su nam sve normativna akta neophodna, što je dokaz da smo ozbiljno „zagrizli“ za ovu priču. Postoji široka politička podrška, a sa predstavnicima pomenutih klubova do sada sam samo neformalno razgovarao, dok ćemo zvanični sastanak organizovati vrlo brzo, čim se uverim u potrebnu administrativnu proceduru - rekao je Milan Pešić.

Kako Pešić dodaje, konkretnu inicijativu podnela je odbornička grupa „Niška priča“.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • meraklija

    13:32 // 10. 6. 2013.

    Kakav Zeleznicar,kakav Konstantin,SD Radnicki u sebi mora da ima klubove sa imenom SD (RK Radnicki,KK Radnicki....)Podrzavam predlog ali nemojte da mesamo babe i zabe.Ne politici u sportu !!!!!!

  • Vrh je

    08:31 // 7. 6. 2013.

    Ovaj Milan Pesic je toliko dobar frajer....au au au!

  • glasac

    13:32 // 5. 6. 2013.

    Ovaj gospodin Pesic,vec godinu dana na vlasti, a nista pametno ne rece,niti uradi!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: