Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:05, 18. 8. 2014.

| Sport

Niš dobija klub u Jadranskoj ligi?

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
kk-radnicki-kragujevac.jpg
Radnički bi sa Konstantinom napravio novi klub; foto: kkradnicki.rs

Zbog finansijskih problema Košarkaški klub Radnički iz Kragujevca mogao bi da se preseli u Niš i sa Konstantinom formira novi klub koji bi se ove sezone takmičio u Jadranskoj ligi, saznaju Južne vesti.

Novoformirani klub bi, prema nezvaničnim informacijama, nosio naziv Košarkaški klub Radnički Niš.

Zbog izostanka podrške Grada Kragujevca čelnici Radničkog bi tokom ove nedelje trebalo da odluče da li će ugasiti klub, istupiti iz Jadranske lige ili možda preseliti ekipu u drugi grad, kao što je vršački Svislajons uradio to 2009. godine, premeštanjem u Šumadiju i formiranjem sadašnjeg Radničkog.

Predsednik kragujevačkog kluba Ivan Grujin je za Južne vesti potvrdio da su vođeni neformalni razgovori, ali kaže da konačno rešenje još nije pronađeno.

- Postoji velika mogućnost da u ovom trenutku, kada je u Kragujevcu malo teža situacija, možda zajednički sa Konstantinom napravimo projekat da se igra Jadranska liga. Mislim da je uz dobru volju to i realno i Niš bi najviše profitirao. Koliko će čelnici grada prepoznati tu ideju kao dobru i nešto što može da doprinese razvoju sporta, ja to ne znam - rekao je Ivan Grujin.

kosarkasi konstantina Saradnja sa Konstantinom; foto: Vanja Keser

Grujin smatra da bi klub imao veliku podršku od niške publike.

- Pored rukometa, mislim da hali Čair i Nišu treba jedan dobar dvoranski sport. Kada dođe pauza u fudbalskom prvenstvu, ništa se ne dešava bombastično. To bi doprinelo razvoju košarke na jugu. Ovo je jedna od ideja, s obzirom na tešku situaciju u Kragujevcu - ističe Grujin.

Generalni menadžer Jadranske lige Roman Lisac je ranije potvrdio da je kragujevački Radnički već platio deo para za nastup u sledećoj sezoni, pa bi time troškovi bili manji.

- Ako bi Niš pristao na sve to, trebalo bi da obezbedi minimalna sredstva i korišćenje dvorane. Mi bismo poveli dobar deo sponzora, tako da Grad Niš treba da obezbedi jednu stabilnost. To je poenta cele priče, a ne velika finansijska sredstva - kaže Grujin.

O konkretnoj cifri Grujin nije pričao, ali kaže da bi Grad i klub plaćali po pola.

- Bili bismo u tom poslu podjednaki partneri. Potrebna nam je podrška i radnika iz košarke na lokalnom nivou. Niko ne bi bio konkurencija nego bismo napravili jedan jak klub koji bi bio gradski klub, ne bi bio ni osobe A ni osobe B. U ovom trenutku, sa malo sredstava, napravili bismo veliku stvar - rekao je Ivan Grujin.

Međutim, gradonačelnik Niša Zoran Perišić tvrdi da sa njim niko nije ni započeo, ni obavio zvanične razgovore.

- Ne dajem sebi pravo da jedan čovek odlučuje o tome. Mi imamo svoj klub. Kakva će biti ideja sportske i košarkaške javnosti, ne znam. Na pamet mi ne pada da, pored postojećeg kluba, nudim novac koji Grad nema. Ako postoji neka ideja koju će sportska javnost prihvatiti i realizovati, biću otvoren za pregovore - rekao je Zoran Perišić.

Niš nikada nije imao klub koji se takmičio u regionalnoj ligi, a Košarkaški klub Konstantin igra u Košarkaškoj ligi Srbije, takmičenju koje ekipama omogućuje borbu za titulu prvaka Srbije i učešće u Jadranskoj ligi.

Odlasci iz Radničkog

kragujevac Radnički su već napustili neki igrači; foto: abaliga.com

Da su veliki problemi zadesili Radnički govori i činjenica da je jedan od glavnih igrača iz prethodne sezone Nikola Kalinić prešao u Crvenu zvezdu.

Otišli su i Sava Lešić i Marko Brkić.

Reprezentativcima Stefanu Joviću i Stefanu Birčeviću su istekli ugovori, kao i iskusnom Marku Marinoviću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran J.

    11:33 // 21. 8. 2014.

    Nemoj Perisicu, nisi valjda lud da ovako nesto uradis i rizikujes toliko. Drzi se svog uspeha - semafora u Nisu, i to je to. Ne treba ici preko svog maksimuma, ostani na zemlji! (ironija)

  • Meraklije Jug

    08:27 // 19. 8. 2014.

    Plate , karte i sve ostalo platice sponzori.
    Grad da obezbedi koriscenje hale cAIR I DEO para koji je pripao Konstantinu.
    i Naravno klub treba da nosi ime Radnicki Nis.

    I borba za ABA Ligu krece!

  • Meraklija

    01:58 // 19. 8. 2014.

    KK Radnički Niš je osnovan davne 1964. Ovo je prava prilika da se vrati klub slavnog imena.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: