Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:15, 10. 3. 2023.

| Sport

Niš dobija novu kuglanu sa četiri staze

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Streljana i kuglana, Cair, foto Ljubica Jocic
Ispod streljane planirana i kuglana; foto: Ljubica Jocić

U prostoru gde je pre tri godine otvorena streljana u Nišu, umesto ranije najavljene sale za američko kuglanje (bowling, sa 10 čunjeva), planirana je izgradnja nove kuglane. Raspisana je javna nabavka za izvođenje radova na adaptaciji prostora "classic" kuglane koja će imati četiri staze, kao i za nabavku i ugradnju opreme. Ponuđači imaju rok do 20. marta da se jave kada bi trebalo da bude izabran najbolji za ovaj posao. Vrednost radova nije određena.

Unutrašnjost kuglane Trenutno je unutra prazno i mračno; foto: Jelena Mišić Javnu nabavku je raspisala Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj iz Niša, a izabrani izvođač imaće 120 radnih dana za radove, piše u nabavci.

Javna nabavka obuhvata izvođenje radova na adaptaciji izgrađenog prostora u kuglanu tipa "classic" u okviru sportsko rekreativnog centra "Čair" u Nišu i to arhitektonsko-građevinskih radova, radova na mašinskim instalacijama, elektroenergetskim instalacijama i telekomunikacionim instalacijama kao i nabavka i ugradnja opreme za opremanje prostora kuglane - piše u nabavci.

Kuglana spolja, foto Ljubica Jocic foto: Ljubica Jocić

Kako je ranije rekla direktorka Sportskog centra "Čair" Branka Aranđelović, kuglana će biti u novom prostoru iza bazena, a ispod streljane koja je svečano otvorena 2020. godine. Tokom 2018. godine iz KLER-a je najavljeno da će u tom prostoru biti napravljena sala za američko kuglanje (bowling) i biti komercijalna, ali se od toga odustalo.

Prema podacima iz javne nabavke, kuglana će imati četiri staze, kafić, svlačionice i višenamenski prostor, a radovi obuhvataju i nabavku i montažu sedišta tribina u prostoru gledališta kuglane. Izvođač radova ima obavezu da u kuglani obezbedi, između ostalog, automate za postavljanje čunjeva, 4 garniture po 9 čunjeva, ukupno 22 kugle, sredstva za čišćenje staza i kugli, kao i dve kamere za snimanje treninga i mečeva.

Nabavka podrazumeva i obuku osoblja zaposlenog na kuglani za upravljanje programima za vođenje utakmica i svih vrsta takmičenja, kao i za održavanje staza i kompletne opreme - piše.

Procenjena vrednost nije objavljena, a rok za podnošenje ponuda je 20. mart u 12 sati.

Streljana, polja, mart 2023, foto Ljubica Jocic foto: Ljubica Jocić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Opušteno

    09:52 // 10. 3. 2023.

    Da li je naš većnik za sport otišo u penziju??? Kad god pogledam njegov instagram profil on je negde u inostranstvu

    • Var tehnolog

      20:41 // 12. 3. 2023.

      Izgleda da stvarno imas vremena napretek, kad gledas njegov instagram ? Toliko znacajnih, vrednih, postovanih , vidjenijih... Da pitas Sotirovsku, ko joj je vecnik za sport, tesko da bi znala a na posao i ne dolazi ! Bar neka fajda za Nis !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: