Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:34, 1. 4. 2019.

| Sport

Niš dobio prvi pikado klub - visoke ambicije i vredan rad članova tima

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
pikado
Velike ambicije uz veliko zalaganje; foto: PU Charlie

Prvi pikado klub na jugu Srbije osnovan je u Nišu prošle godine pod imenom Charlie, a članovi ovog tima redovno treniraju, ali kao predstavnici drugih klubova u Drugoj nacionalnoj ligi, skupljajući iskustvo kako bi od naredne sezone Niš prvi put imao predstavnika u ekipnim takmičenjima Pikado federacije Srbije.

Sport koji kod nas ne dobija veliku pažnju, ali je dosta razvijen u svetu, dobio je prošle godine "predstavnika" u Nišu, a kako je uvek na početku teško, tako se članovi Pikado udruženja Charlie strpljivo i sa puno elana spremaju za nove izazove koji ih očekuju.

U kontaktu smo sa predstavnicima drugih klubova, idemo na turnire, stvaramo ekipu i čekamo početak nove sezone. Neki naši igrači su trenutno u drugim klubovima i sakupljaju iskustvo da bismo sledeće godine mogli da igramo u Drugoj ligi - kaže Vladimir Petrović, član Pikado udruženja Charlie.

20190302-171536-HDR foto: PU Charlie

Treninzi su svakog ponedeljka, utorka, četvrta i subote i to u večernjim satima u prostorijama kluba u blizini Tempa.

U klubu imamo četiri table, jednu elektornsku i dostupna je onima koji bi se oprobali kao rekreativci. Nadamo se da ćemo samo posle jedne sezone u Drugoj ligi obezbediti plasman u rang više - dodaje Petrović.

Zasad, članovi niškog kolektiva se za sledeću sezonu spremaju na turnirima koje sami ogranizuju, kao i klubovi u okolini.

IMG-9663 foto: PU Charlie

Početkom marta Charlie je bio domaćin turnira, a nišku ekipu predstavljali su Vladimir Petrović, Vojislav Anđelković, Dragan Nikolić, Gordan Radisavljević, Aleksandar Živić, Jelena Radisavljević, Jelena Stevanović i Milena Nikolić.

Prvo mesto osvojio je Dragovan Belić iz ekipe Rio de Riđage iz Čačka, druga je bila Jelena Radisavljević iz niškog kluba, a treće mesto je zauzeo Vladimir Petrović.

Učestvovali su i Dragana Petronijević, Nenad Petronijević i Dragan Šutić iz Rija de Riđage, Dušan Stanković, Bojan Bugarinović i Milica Radetić iz ekipe Rocknrolla iz Kraljeva, kao i Zoran Haler i Nada Haler iz beogradske Kule.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: