Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:46, 17. 6. 2019.

| Sport

Niš domaćin evropskim košarkašicama za 10 dana

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti

Za tačno 10 dana Nišlije će moći da uživaju u najvažnijem međunarodnom reprezentativnom takmičenju ove godine - 37. Evropskom prvenstvu za košarkašice koje Srbija i Letonija zajedno organizuju. "Košarkaškim maršom" nekoliko desetina devojčica iz niških klubova prošetalo je centrom grada, a jedna devojčica je gradonačelniku Niša Darku Bulatoviću predala loptu kojom će se igrati EP.

10-dana-do-ep,-foto-jv-vanja-keser-2 foto: JV / Vanja Keser

Devojčice u majcama sa znakom Evropskog prvenstva i sa loptama u rukama prošetale su, predvođene zvaničmom maskotom Rolom, od Skupštine Niša do Gradske kuće, preko centralnog gradskog trga gde su u kratkotrajnoj pauzi pokazale košarkaške veštine.

Simbolično, košarkašku loptu kojom će se igrati utakmice Evropskog prvenstva gradonačelniku Niša predala je Anđela Simić, učenica četvrtog razreda koja trenira košarku u ŽKK Student.

Gledaću Evropsko prvenstvo. Nisam mnogo često gledala košarku, a uzor su mi sve igračice, na sve njih se ugledam. Sviđa mi se taj sport, pa sam počela da ga treniram i sve više zavolela - kaže Anđela.

10-dana-do-ep,-foto-jv-vanja-keser-4 foto: JV / Vanja Keser

Žreb je hteo da se u hali "Čair" od 27. do 30. juna nadmeću ekipe Turske, Italije, Mađarske i Slovenije, a pored domaćih ljubitelja košarke, u Turističkoj organizaciji Niša očekuju dolazak turista, pre svega, iz Slovenije, Turske i drugih zemalja.

Spremljen je grad i uslovi za održavanje ovogodišnjeg najznačajnijeg sportskog takmičenja u Srbiji. Niš je domaćin jedne grupe, pa očekujemo da od 25. juna dođe veći broj turista iz Slovenije, Italije, Mađarske i Turske. Nadam se da će se i Nišlije odazvati i posetiti utakmice - kaže Uroš Parlić, direktor TON-a.

10-dana-do-ep,-foto-jv-vanja-keser-3 foto: JV / Vanja Keser

Prvi meč u niškoj grupi biće 27. juna od 16 sati u hali “Čair” između Slovenije i Mađarske, a 18:30 igraju Turska i Italija.

Dan kasnije, u petak, 28. juna od 16 sati igraju Slovenija i Turska, a dva i po sata kasnije Italijanke i Mađarice.

Poslednjeg takmičarskog dana u Nišu u nedelju, 30. juna prvo od 16 sati igraju Mađarska i Turska, a od 18:30 Italija i Slovenija.

10-dana-do-ep,-foto-jv-vanja-keser-5 foto: JV / Vanja Keser

Ulaznica za ovaj događaj još ima, a prodaja se vrši preko stranice Tickets.rs. Moguće je kupiti komplet za sva tri dana ili pojedinačne ulaznice za svaki takmičarski dan.

Komplet za parter je 3.000, a za tribine skoro upola manje - 1.600 dinara.

Pojedinačne karte za svaki takmičarski dan su 600 dinara za tribine i 1.100 za parter.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zemlja kosarke

    10:53 // 18. 6. 2019.

    Koliko li je ova vlast dala para da budemo domacini a nismo spremni. Platini je uhapsen zbog namestanja kandidature u Katru 2022 god. a ko ce za Srbiju?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: