Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:38, 10. 9. 2018.

| Sport

Niš ima državnog prvaka u streličarstvu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Nikola Stefanović državni prvak streličarstvo
Takmičenje okupilo skoro 90 takmičara iz 18 klubova; foto: Streličarski klub Niš

Najbolji niški streličar Nikola Stefanović postao je i najbolji u čitavoj Srbiji, pošto se na Državnom prvenstvu u Beogradu okitio zlatom u najjačoj konkurenciji - olimpijski luk seniori. Osim Stefanovića dobru partiju imala je i Nišlijka Katarina Sikiruš, koja je osvojila bronzu.

Stefanović je osvojio zlato uprkos tome što je nešto slabije gađao u kvalifikacijama, kažu u njegovom Streličarskom klubu Niš, ali se u eliminacionoj rundi znatno popravio i bio neprikosnoven. Ovim se Nišlija popeo stepenik više u odnosu na prošlu godinu, pošto je tada ovo takmičenje završio kao vicešampion. Sikiruš Državno prvenstvo Bolje od Sikiruš bile samo Nataša Bogdanović iz kluba DIF i Marijana Zalar iz kluba Velos; foto: Streličarski klub Niš

Predstavnica Niša u ženskoj konkurenciji nije uspela da postane državni prvak, ali se jeste sa Prvenstva Srbije vratila sa medaljom oko vrata, pošto je takmičenje završila kao treća - iza takmičarki iz Beograda i Novog Sada.

Mi smo zadovoljni uspesima naših takmičara i sada gledamo napred, ka predstojećoj sezoni u zatvorenom i pripremama za takmičenja koja dolaze - kažu u klubu Niš.

Inače, ove godine je po prvi put održano i raspucavanje mešovitih ekipa, gde su se okušali Sikiruš i Stefanović i zauzeli drugo mesto. Bolji od njih bio je samo novosadski tim Velos, dok su Nišlije za sobom ostavile tandem iz Pančeva.

Sikiruš i Stefanović Državno prvenstvo streličarstvo Po prvi put organizovano i raspucavanje mešovitih ekipa; foto: Streličarski klub Niš

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: