Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:54, 3. 4. 2023.

| Sport

Niš ima prvakinje Srbije u streljaštvu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Streljački klub Niš 1881
Veliki uspeh za niški klub; foto: Lidija Mihajlović

Posle više godina, još iz dana dok je trofejna sportistkinja Lidija Mihajlović bila aktivna, Streljački klub Niš 1881 osvojio je prvo mesto na Prvenstvu Srbije u disciplini vazdušnim oružjem u konkurenciji seniorki. Mladu ekipu niškog kluba činile su Ljiljana Cvetković, Natalija Pavlović i Sofija Radonjić.

streljacki klub nis 1881, foto lidija mihajlovic 3 Veliki uspeh mlade družine; foto: Lidija Mihajlović Lepe vesti stižu sa vatrene linije - ženska ekipa Streljačkog kluba Niš 1881, koju kao trener predvodi nekadašanja učesnica Olimpijskih igara i osvajačica brojnih evropskih i svetskih medalja Lidija Mihajlović, osvojila je prvo mesto na Prvenstvu Srbije za seniore i seniorke.

Ekipu u seniorskoj konkurenciji, gde su se borile najbolje strelkinje Srbije, činile su 17-godišnja Ljiljana Cvetković, 16-godišnja Natalija Pavlović i 16-godišnja Sofija Radonjić.

streljacki klub nis 1881, foto lidija mihajlovic 2 Ljiljana Cvetković (prva zdesna) na podijumu; foto: Lidija Mihajlović Ljiljana Cvetković, posle samo šest dana od osvajanja titule u konkurenciji mlađih juniorki, osvojila je bronzanu medalju kod seniorki. Ispred nje su bile Aleksandra Havran (Jedinstvo Stara Pazova) i Andrea Arsović (Partizan).

Ovo je veliki rezultat, prvi put smo prvaci Srbije od kako se ja ne takmičim. Uspeh je značajniji jer su do njega došle mlade i veoma talentovane devojke koje će tek da pokažu šta znaju u streljaštvu. Ljiljana i Natalije su iako mlade, dosta iskusne i od njih sam očekivala dosta, Sofija je naporno radila i dosta napredovala na treninzima i sada je samo dokazala svoj kvalitet - rekla je Lidija Mihajlović.

Dvodnevno Prvenstvo Srbije vazdušnim oružjem u seniorskoj konkurenciji okupilo je strelce iz 30 klubova, a održano je u Sportskoj hali "Mionica".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: