Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:58, 23. 10. 2023.

| Sport

Niš ima vicešampionku Evrope u tekvondou

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
teodora jovanovic, asteriks, tekvondo
Srebro sija kao zlato; foto: Tekvondo klub Asteriks

Na Evropskom prvenstvu u tekvondou za kadete u Beogradu mlada takmičarka Tekvondo kluba Asterkis iz Niša Teodora Jovanović postala je vicešampionka Evrope u kategoriji do do 172 cm. Niški klub je tako, posle dve evropske zlatne medalje, doneo u grad i jedno srebro.

nikodijevic, teodora jovanovic, asteriks Trener i takmičarka; foto: Tekvondo klub Asteriks Mlada Nišlijka bila je slobodna u prvom kolu, onda je pobedila protivnice iz Ukrajine, Velike Britanije i Francuske, a zlatnu medalju u istoj kategoriji osvojila je takmičarka iz Srbije Zorana Veljković.

Kakav dan za mene, uživala sam. Ponosna sam na ceo tim i zato što smo zajedno verovali da mogu stići tako daleko. Ostaje mali žal za zlatom jer sam imala šansu, ali nedostatak energije i fokusa u pojedinim trenucima su očigledno presudili. Ovo je moje prvo Evropsko prvenstvo, tako da mogu biti prezadovoljna postignutim rezultatom - rekla je Teodora.

Za mladu sportistkinju sledi odmor i spremanje za Svetsko prvenstvo koje je sledeće godine u Južnoj Koreji.

Niški klub je tako, posle dve evropske zlatne medalje, doneo u grad i jedno srebro što je veliki uspeh, ističe Vladan Nikodijević, trener Asteriksa.

Još jedna medalja sa Evropskog prvenstva, nakon Ive i Maše koje su 2020. godine postale prvakinje Evrope, samo 3 godine kasnije donosimo srebrnu medalju. Nastavljamo kontinuitet što je veoma bitno za naš klub i tekvondo u gradu. Teodora je ovo zaslužila, još jedan ogroman talenat koji uz uporan rad može doći do svetskih visina - kaže Nikodijević.

Šampionat Starog kontinenta je odžran u hali sportova "Ranko Žeravica" i okupio je preko 700 takmičara iz 41 zemlje.

Reprezentacije Srbije je ukupno osvojila 8 medalja i to 3 zlatne, 2 srebran i 3 bronzane čime je postala ekipni prvak u ženskoj konkurenciji i vicešampion u ukupnom plasmanu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: