Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:59, 29. 9. 2022.

| Sport

Niš izgubio domaćinstvo za rukometnu utakmicu, Novi Sad preuzeo

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Rukomet Srbija reprezentacija
Niš će još malo sačekati da vidi rukometaše Srbije; ilustracija; foto: JV / Vanja Keser

Iako je na sajtu Evropske rukometne federacije početkom ove nedelje pisalo da će Niš oktobra ugostiti rukometne reprezentacije Srbije i Finske u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, to domaćinstvo je dobio Novi Sad. Iz Rukometnog saveza Srbije kažu da Niš sada nije bio u planu, već da se u "Čairu" igra meč tek aprila sledeće godine. Prema nezvaničnim informacijama, odluka da Novi Sad zameni Niš doneta je jer svetlo u hali još nije rešeno, a direktorka Sportskog centra "Čair" Branka Aranđelović rekla je da će osvetljenje biti rešeno naredne nedelje, a da ih Savez još nije obavestio gde će igrati.

Povratak rukometaša Srbije u svoju nekadašnju bazu još malo će se čekati. Iako je početkom ove nedelje na sajtu EHF-a stajalo da će "Čair" ponovo gledati reprezentaciju, to je promenjeno, a kako kaže Svetozar Stanković, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije, nije ni trebalo da se igra u Nišu.

Bilo je preliminarno najavljeno da će se neke od utakmica kvalifikacija igraju u Nišu. I mi smo se opredelili da to bude treća, a prva će se igrati u Novom Sadu. Ništa nije odloženo jer ništa nije bilo ni zakazano, ni dogovoreno ni sa Gradskom kućom, ni sa radnicima iz Niša - kaže Stanković.

Podatak da Niš bude domaćin prvog meča koji se igra 12. oktobra, nije ni trebalo da bude na sajtu EHF-a, kaže Stanković.

To je greška. Nije to naša informacija, ne znam ko je to objavio. Mi smo u obavezi da damo preliminarno gde planiramo da igramo utakmicu. Imamo mogućnost da 15 dana pre meča definitivno javimo gde ćemo. Imali smo tehničke probleme zbog sprovođenja javnih nabavki za smeštaj, pošto mi to pokrivamo. Ispalo je i tehnički za Savez, ali i nakon dogovora sa stručnim štabom, da je bolje da se igra u Novom Sadu. Ne vidim nikakav problem. Sve je u najboljem redu sa predstavnicima iz Niša, izuzetno je korektna gradonačelnica. U Niš dolazimo 30. aprila da reprezentaciju ispratimo na Evropsko prvenstvo - dodaje Stanković.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je juna ove godine potvrdila da će Niš biti domaćin nekog od mečeva kvalifikacija, a da se Niš spremao za rukometaše, potvrđuje i Branka Aranđelović, direktorka Sprotskog centra "Čair", pošto su bili pregovori i razgovori da se meč sa Finskom igra u Nišu.

Iz Rukometnog saveza Srbije nam još nisu javili gde će zvanično da bude utakmica, samo su nam rekli da je domaćin najverovatnije Novi Sad - rekla je Branka Aranđelović.

hala cair, mrak, foto jv jelena misic Popravka osvetljenja u hali sledeće nedelje; foto: JV / Jelena Mišić Prema nezvaničnim informacijama, zbog problema sa osvetljenjem u hali koje je pravilo problem i košarkaškom meču reprezentacija Srbije i Belgije, rukovodstvo Rukometnog saveza Srbije se odlučilo da ne rizikuje i meč pomeri u Novi Sad.

Sijalice će biti sređene sledeće nedelje - rekla je direktorka Sportskog centra "Čair".

Poslednji put srpski rukometaši su igrali u Nišu prošle godine kada su u prijateljskom dvomeču bili bolji od Severne Makedonije. A pre toga u decembru 2019. godine kada su pobedili Egipat.

Pored Srbije i Finske, u grupi su još Norveška i Slovačka.

Evropsko prvenstvo će biti održano u Nemačkoj od 10. do 28. januara 2024. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sone V

    08:48 // 30. 9. 2022.

    Pa jer se vi to zezate ili je ovo istina
    Pa sram da vas sve bude sto do sada niste nista uradili
    Sramota, kakvo drsko, bezobrazno i osiono ponasanje sa gradskom imovinom
    Do sada je trebala hala da svetli kao Las Vegas posle onakve sramote od prosli put
    Ljudi urazumite se i radite ono sto vam je posao
    Grad Nis mnogo dobija kada reprezentacija bilo kog sporta dolazi u nas grad i igra utakmicu

  • Alo bre

    08:16 // 30. 9. 2022.

    Gospodjice Branka a koliko je vremena prošlo od košarkaške utakmice do danas, po jednu sijalicu da ste menjali završili bi do danas!

  • Sportista

    20:46 // 29. 9. 2022.

    Kao neko ko je svaki dan u Hali Čair, svojim poslom radi, hoću da kažem Gradonačelnici i direktorki SC Čair, da je svetlo koje je trenutno u funkciji ne zadovoljava uslove za trening, a kamo li za zvaničnu utakmicu. 1000 luksa je minimum za zvanična takmičenja, dok je u Hali višestruko manje. Juče je Naisa igrala utakmicu, ništa živo se nije videlo u Hali. Čekalo se da se neko povredi!

    • Niš(ta), bre...

      23:34 // 29. 9. 2022.

      Mozda se fino zaradi stvaranjem neuslovne hale u Nisu da bi uslovna u NS dobila igru?
      Nego, trebalo bi i mi gradjani da putujemo po severu makar nase zemlje da shvatimo jad ovog juga. Da shvatimo sta se ne cini nista sa potencijalima naseg grada. Znate li kakvu plazu na savskom keju ima Sremska Mitrovica? Ko da je na Seni! Na nas kej samo da odes i da places dok muvas burek, da ti lakne.

    • Mikrofonka

      08:17 // 30. 9. 2022.

      Niš-Ništa.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: