Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:13, 10. 12. 2013.

| Sport

"Niš je grad rukometa"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
rukometasice-srbije
Rukometašice Srbije u hali Čair; foto: Vanja Keser

Na prijemu za predstavnike ekipa koje učestvuju na Svetskom prvenstvu za rukometašice u Gradskoj kući u Nišu predsednik Skupštine Grada Mile Ilić rekao da je Niš grad rukometa i postaje značajan sportski centar.

Na prijemu za predstavnike Međunarodne rukometne federacije (IHF) i reprezentacija učesnica B grupe Svetskog prvenstva domaćini i gosti su se složili oko jednog, da je Niš odličan domaćin i rukometni grad.

- Ovo Svetsko prvenstvo je prestižno i najveće rukometno takmičenje u Nišu. To je prvo Svetsko prvenstvo ovakvog karaktera koje se održava u Nišu. Rekao bih da je Niš grad rukometa. Pored toga što imamo jedan odličan Rukometni klub Železničar, naš grad je bio domaćin domaćin Evropskog prvenstva i za žene i muškarce. Pored rekonstruisane hale, približavamo se kraju rekonstrukcije stadiona, pa će Niš imati uslove za prestižna svetska i evropska takmičenja. Mi smo ponosni što Niš dobija takve karakteristike u svetu i Evropi i što postajemo značajan sportski centar - rekao je Mile Ilić.

U ime Međunarodne rukometne federacije obratio se Arne Elofson:

- Imamo jedinstvenu situaciju u svetu sporta, da je jedan grad domaćin trećeg velikog rukometnog takmičenja u 23 meseca! Niko od gostiju nema nikakvih primedbi na uslove za rad i boravak u Nišu, hvala Vam na divnom gostoprimstvu - kazao je Elofson.

Gradska-kuca2525 Mile Ilić i Milan Petronijević na prijemu

Milan Petronijević, menadžer takmičenja u grupi B ispred Rukometnog saveza Srbije, poželeo svim rukometašicama da upravo u Nišu počnu da ostvaruju svoje snove vezane za zacrtane ciljeve na šampionatu.

Mile Ilić je uručio predstavnicima IHF-a i svih selekcija zlatnike sa likom Cara Konstantina.

Podsetimo, nakon završetka takmičenja u B grupi, Niš će, u nedelju i ponedeljak, biti domaćin takozvanog Prezidents kupa, borbe za plasman od 17. do 24. mesta na SP.

prijem Prijem u Gradskoj kući

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Јашим Нопу

    09:10 // 12. 12. 2013.

    И електронике.

  • ГоранЧе

    16:38 // 10. 12. 2013.

    Ово је град спорта,не само рукомета,што се најбоље види на утакмицама репрезентације у Нишу.И права јр штета што нисмо економски јачи и што немамо доминацију у Србији ни са једним нишким тимом

    • hedonist

      18:21 // 10. 12. 2013.

      Ovo je grad propale elektonske,masinske,gumarske,tekstilne,pivarske...industrije,i kao takav nikakvu dominaciju nema.lici na izduvan i odbacen balon,koga vetar nosi i svi sutiraju!Suprotno od Jagodine

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: