Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:26, 23. 4. 2018.

| Sport

Niš ostao bez predstavnika u tri najjače košarkaške lige

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Konstantin Pirot košarka
Kao pretposlednji ispali iz lige; foto: Vanja Keser

Takmičenje u Drugoj košarkaškoj ligi je završeno, samim tim je i zvanično Konstantin iz nje ispao, a Niš ostao bez predstavnika u prva tri ranga takmičenja. Nakon prethodne sezone, kada su niški košarkaši bili poslednji u Prvoj ligi, ponovili su loš učinak i ovog puta prvenstvo završili na pretposlednjoj poziciji.

Da će ispasti iz Druge lige znalo se još pre više od mesec dana, pošto su Nišlije imale veoma loše rezultate. Oni su završili sezonu sa čak 21 porazom od 26 odigranih mečeva. Poslednji meč Konstantin je odigrao protiv Klika kod kuće i izgubio ga sa velikih 38 poena razlike.

Niški tim će se tako sledeće sezone takmičiti u Prvoj regionalnoj ligi istok, u kojoj će Niš imati još tri predstavnika: Junior, Niš i debitanta Fer plej, koji je takmičenje u Drugoj regionalnoj ligi završio na prvoj poziciji bez poraza.

Podsetimo, veliki krah doživeo je Konstantin, s obzirom na to da se pre samo dve godine takmičio sa najboljim domaćim timovima u Superligi. Prošle godine, gotovo ceo tim na čelu sa trenerom napustio je klub, te su ispali iz Prve lige.


Ostali južnjaci i sledeće sezone u Drugoj ligi

Iako Niš neće sledeće sezone imati predstavnika u trećem rangu takmičenja, imaće ih okolni gradovi, pošto su Pirot, Napredak iz Aleksinca i Zdravlje iz Leskovca izborili opstanak.

Piroćanci su izgubili svoje mečeve u poslednja dva kola, ali su ostali najbolje plasirani tim sa juga Srbije, pošto su takmičenje završili na 4. poziciji.

Odmah za njima, sa samo bodom manje, šampionat je završio Napredak, dok su se Leskovčani “za dlaku” spasli. Oni su takmičenje završili na 10. mestu Druge lige Srbije, a ispali su timovi od 11. do 14. mesta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tranzicija

    23:16 // 23. 4. 2018.

    Godinama se u Nisu organizuje zavrsnica Kupa Radivoja Koraca. Kada se nadlezni pitaju zasto kada nema nijedne ekipe iz Nisa,odgovor je bio da je to dobro za razvoj niske kosarke i popularizacije ovog sporta. Pa valjda je sada svima jasno da je organizacija samo i iskljucivo zbog njihove zelje da se gledaju zvezda i partizan,a da ih Niska kosarka i niski klubovi uopste ne zanimaju.

  • Ergonom

    22:05 // 23. 4. 2018.

    Bravo gradonačelniče Bulatoviću, bravo za vrlog većnika za sport mlađanog stručnjaka Kačara ! Pokazali ste svoje znanje i umeće u uništavanju košarke u Nišu !!! A tek onaj Uroš Parlić, o njemu ne vredi ni trošiti reči !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: