Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:39, 25. 12. 2013.

| Sport

Niš otkazao Kup Koraća

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Košarkaški derbi
foto: Petar Stošić

Zbog nedostatka novca i procene da bi bezbednost mogla da bude ugrožena, gradske vlasti Niša su odlučile da odustanu od organizacije predstojećeg košarkaškog kupa.

Gradski većnik koji je zadužen za sport Milan Pešić kaže da je i pored dobre namere, Grad bio primoran da otkaže organizaciju ovog prestižnog događaja.

- Ja sam predstavio Gradskom veću i dobre i loše strane organizacije. Znate da smo pretprošle godine imali probleme sa bezbednošću. Za ukupnu organizaciju kupa potrebno je nešto ispod 7 miliona dinara, tako da.. u ovakvoj situaciji u kakvoj je Grad, finansijska ali i vezano za kompletnu organizaciju, mi nismo spremni da organizujemo takvu jednu manifestaciju.

Milan Pešić gradski većnik Štednja i bezbednost; Milan PešićPešić kaže da je upravo Grad Niš bio inicijator ideje da se Kup Koraća održi u Nišu, ali da se od toga odustalo nakon što je iz Košarkaškog saveza stigao spisak zahteva.

- Kada su nam poslali ugovor i kada smo na osnovu tog ugovora i obaveza napravili projekciju finansijsku i videli koliko će to da košta, gradonačelnik je zakazao kolegijum i odlučili smo da ne organizujemo Kup u Nišu - kaže Pešić.

Većnik Pešić je dodao da bi eventualna odluka gradskog rukovodstva bila drugačija da je niški "Konstantin" izborio pravo učešća na ovom turniru.

Grad Niš je bio domaćin finalnog turnira Radivoja Koraća 4 puta u poslednjih 6 godina, a poslednji put najbolji košarkaši su se sastali u hali "Čair" 2012. godine.


Živković: "Politički motivisana odluka"

Dugogodišnji predsednik Regionalnog košarkaškog saveza jugoistočne Srbije (RKSIS) Zoran Živković, koji je prethodnih godina bio organizator finanog turnira Kupa Radivoja Koraća, odbacio je tvrdnje gradskih čelnika po pitanju finansija i bezbednosti.

Živković tvrdi da je ranijih godina iz gradskog budžeta izdvajano oko 3,5 miliona dinara, ali dodaje da se gradu, kroz noćenja u hotelima, povećani prihod restorana i kafana i prateće programe, vraćalo preko 10 miliona.

- Novac uložen u Kup Koraća nije bačen novac, to se vrati gradu višestruko. Ali, bilo bi lepo da gradske vlasti kažu koliko je novca uloženo u velika takmičenja u odbojci ili rukometu tokom kojih su i grad i tribine hale Čair bile prazne.

Kao argument da ni bezbednost učesnika i posetilaca nije ugrožena Živković navodi da nikada ranije nije bilo ni jednog jedinog incidenta, sa izuzetkom finala iz 2012. godine, kada su navijači oštetili deo stolica u hali "Čair".

- U košaršakom svetu postoji anegdota: da bi finale bilo bezbedno, ili se igra pred praznim tribinama ili u Nišu - kaže Živković.

Živković tvrdi da je pozadina otkazivanja Kupa zapravo politička odluka, a da je u vezi sa njegovim angažmanom u Novoj stranci.

- Meni je posredno to i rečeno. Ali, ja sam još juna podneo neopozivu ostavku na funkciju u Košarkaškom savezu i ja sam trenutno tamo samo kao tehničko lice - kaže bivši gradonačelnik Niša i premijer Srbije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar Milic

    21:43 // 26. 12. 2013.

    Bio jednom jedan grad. Mislite o tome

  • Darko Stojanovic

    17:22 // 26. 12. 2013.

    Znaci Zoran Zivkovic je glavni organizator pokusaja nove promocije Titovih Blizanaca u nasem gradu.

  • Moca Meraklija

    10:13 // 26. 12. 2013.

    Ovako bi dosli neki klunci iz grada i lomili bi sve sto im se nadje pod rukom da bi mogli da se hvale posle. Rezultat svega bi bila velika steta i nastanak nekih novih navijaca blizanaca. To necemo!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: