Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:23, 29. 12. 2022.

| Sport

Niš planira da spoji košarkaške klubove

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
košarka lopta
Košarka u Nišu pred ujedinjenjem?; foto: Vanja Keser/JV

Ideja da se sportski klubovi spoje u sportsko društvo, po ugledu na Kragujevac i njihov Radnički, trebalo bi prvobitno da bude sprovedena na košarku, sport koji u Nišu trenutno ima klubove u drugom i trećem rangu. Održan je jedan sastanak predstavnika pet košarkaških klubova sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski, a konačan dogovor, prema kom bi bio napravljen savez košarkaških klubova, još nije postignut.

Pre petnaestak dana gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je rekla da je imala sastanak sa predstavnicima pet košarkaških klubova od kojih je jedan pod okriljem Ministarstva odbrane.

Kada kažete ljudima "Da li vi možete da dogovorite da klubovi u Nišu, koji je prethodnih godina bio domaćin Kupa Koraća, mogu da funkcionišu pod jednim krovom i jednim nazivom i da finansiramo samo jedan klub". Kada ih dovedete sve tu, njih četvoricu i pitate, znate da su se dogovorili i da će se verovatno dogovoriti u smislu da kažu "da, želimo da budemo jedinstven klub koji će po vertikali možda imati u juniorskoj ekipi takođe neki podklub". I onda imate jasno koga finansirate u košarci - rekla je gradonačelnica.

Sastanak koji se dogodio, kako su Južnim vestima potrdili iz košarkaških klubova, bio je inicijalni i sada se čeka rešenje sa jasnim planom i projektom kako da se to ostvari. Klubovi, kako su nam potvrdili, jesu za spajanje, ali uz jasne kriterijume, planove i ciljeve.

Još maja ove godine je za rešenje krize niškog sporta gradonačelnica predlažila - spajanje klubova i sportsko društvo pod jednim imenom. Dokle se stiglo sa tom idejom, iz Grada već nedeljama ne odgovaraju na pitanja novinarke.

Ako ova košarkaška priča uspe, želja gradonačelnice je da se to proširi i na ostale sportove.

Nije problem dati novac, problem je imate veliki kolač koji treba da podelite na manje delove i nikada svi zadovoljni. I uvek će svi biti nezadovoljni, i onaj koji je dobio i onaj koji nije dobio. Hajde da se dogovorimo da postoji jedan gradski klub za plivanje, jedan za stoni tenis, jedan u košarci, imamo jedan u fudbal. Ne samo da bismo imali privredno društvo. Kada spomenete model Kragujevca, vidim da svi negoduju. Možda jer neki sportovi neće biti izraženiji u privrednom društvu, kao što nisu ni u Kragujevcu. Za sve postoji dogovor - rekla je Sotirovski.

Podsetimo, Niš je grad košarke bez košarkaških timova u najjačim seniorskim takmičenjima, a jula ove godine je ugostio seniorsku košarkašku reprezentaciju koja je izgubila od Belgije u hali "Čair". Meč se, osim po porazu, pamti i po tome što se igrao dva dana jer je prvog dana nestalo svetla u hali. Nedavno je potvrđeno da će Niš sledeće dve godine biti domaćin Kupa Koraća, završnice nacionalnog takmičenja gde godinama unazad ovaj grad nema predstavnika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Politička rekreacija

    18:59 // 29. 12. 2022.

    Kakvo sportsko privredno društvo a finansira se iz lokalnog budžeta ? To može samo da bude lokalno javno preduzeće i predstavlja veoma loše rešenje. Profesionalni sportski klubovi treba da se privatizuju a grad treba da se bavi infrastrukturom i komunalnim problemima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: