Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:32, 17. 7. 2010.

| Sport

Niš položio ispit

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti

Finale Svetske lige u vaterpolu između Srbije i Crne Gore, kruna je položenog ispita Grada Niša da i u buduće može da organizuje tako velika sportska takmičenja.

Oko 300 igrača iz osam reprezentacija, novinara i drugih zvaničnika ima samo reči hvale na srdačnosti i komunikativnosti domaćina.

Miodrag Radović, gradski većnik i prvi čovek u organizaciji navodi da su svi gosti iz sveta grad Niš nazvali “Grad sa dva kilometra kafića”.

Marko Avramović, Živko Gocić, Vanja Udovičić i drugi na konferencijama za novinare nisu propuštali da pohvale uslove za odigravanje mečeva u Nišu. Posebno je bio oduševljen Mlađan Janović, crnogorski reprezentativac koji je rekao da niko nije mogao da pretpostavi da Niš može da organizuje tako veliko takmičenje.

- Ceo grad je učestvovao u prijemu svetskih sportista. Svi zajedno sa sudijama obišli su istorijske spomenike grada i oduševili se kulturom naroda. Jedan od simobola ovog takmičenja su i mašinovođe vozova koje nisu ni jednom prošle prugom pored bazena a da nisu sirenama pozdravljali prisutne na mečevima - kaže Radović.

Ovo prvenstvo su obeležile i neke simpatične anegdote koje će se pamtiti. Jedna od njih je da su igrači reprezentacije Australije “opustošili” sanduke sa sladoledima po gradu.

- Oni su oduševljeni sladoledom na drvce. Oni to nemaju u Australiji jer se kod njih prodaje na merenje, tako da nisu kupovali po jedan sladoled nego po pakete. Jedna od stvari koja mi je upala u oči je i da Hrvati kupuju sportsku opremu po gradu kao ludi. Ne mogu da se načude koliko je jeftino. Simpatično je bilo da su sudije bile u obilasku grada i zbog vrućine su se svi vratili posle neke pređene relacije u hotel, sem jednog Italijana koji je izjavio da ga "vrućina ne zanima” - priča naš izvor.


Dejan Udovičić: Suđenje je katastrofalno za nas

Istina, malo je ceo tok odigravanja utakmica Svetske lige poremetio “novi kriterijum” suđenja, zbog čega je i naš selektor Dejan Udovičić besneo na klupi srpske reprezentacije.

- Ćutao sam tri dana i više ne mogu. Po ovom kriterijumima suđenja ne postoji, na primer, ni jedan igrač koji može da drži Andriju Prlainovića. Sada se svira kada se centar telom, bez upotrebe ruku, nadvije nad igračem. Pa, valjda je superiornost igrača u tome i to ne sme da bude svirani faul. Tvrdim, ako se već primenjuju novi kriterijumi suđenja onda ta pravila moraju biti ista za sve, a ne da mi uvek imamo više faulova od protivnika, a znam da ne igramo grubo. Što se tiče finala, u toj utakmici će dobiti onaj ko pravi manje grešaka. Da li te sudije znaju koliko je truda, volje, novca uloženo u ove ekipe da bi suđenjem sve to anulirali - kaže Udovičić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: