Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 2. 5. 2024.

| Sport

Niš posle 4 godine dobio šefa Odseka za sport u Gradskoj upravi

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
lopta fudbal Niš
Posle 4 godine Niš dobio šefa Odseka za sport; foto: Ljubica Jocić

Iako je 2020. godine doneta Odluka o organizaciji gradskih uprava da Niš ima šefa Odseka za sport, to mesto nije popunjeno do 1. februara ove godine kada je funkciju preuzela Karolina Knežević, nekada rukovodilac sektora u Sekretarijatu za dečiju i socijalnu zaštitu. Opis poslova šefa Odseka je raznolik, uglavnom da rukovodi Odsekom, organizuje i koordinira izvršavanje posla, ali bez odlučivanja, a Karolina Knežević ne odgovara na pozive i poruke novinara da dodatno pojasni šta će njeno postavljenje doneti Odseku za sport.

Šef Odseka za sport, bar na papiru, ima mnogo zaduženja, nijedno nije da odluči nešto bez nadređenih. Odsek za sport je pod Sektorom za omladinu i sport koji je pri Upravi za društvene delatnosti. Rukovodilac ovog sektora je Miljan Ćirković, nekadašnji v. d. načelnika i v. d. zamenika načelnika Uprave za društvene delatnosti, a v. d. načelnice Gradske uprave za društvene delatnosti je Danijela Spasović koji jesu nadređeni novom šefu Odseka za sport.

Od donošenja Odluke o organizacije gradskih uprava Niša od 2020. godine, radno mesto šefa Odseka za sport nije popunjeno do 1. februara 2024. godine kada je Rešenjem raspoređena Karolina Knežević, koja i dan danas obavlja pomenute poslove - rekli su iz Uprave.

Hala Čair Šef Odseka kontroliše praćenje rada Sportskog centra "Čair"; foto: Ljubica Jocić Karolina Knežević je bila rukovodilac sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom, boračko-invalidsku zaštitu i saradnju sa društveno humanitarnim organizacijama i udruženjima u Sekretarijatu za dečiju i socijalnu zaštitu kada je sekretar bila Mirjana Popović.

Kako se snalazi na na novom poslu u oblasti sporta, nije želela da kaže jer ne odgovara na pozive i poruke novinara.

Do postavljenja Karoline Knežević poslove šefa obavljao je, prema nezvaničnim informacijama, Zvonko Kostić, zaposlen u Odseku. Opis posla šefa Odseka je raznolik, a neka od zaduženja su da "rukovodi radom Odseka, organizuje i koordinira izvršavanje poslova, daje stručna uputstva, planira, usmerava i kontroliše rad zaposlenih u izvršavanju poslova iz delokruga rada Odseka".

Neposredno učestvuje u obavljanju nasloženijih poslova Odseka i stara se o blagovremenom i kvalitetnom obavljanju poslova Odseka, vrši pregled i kontrolu obrađenih predmeta, prati sprovođenje i usklađenost opštih i pojedinačnih akata Sektora, koordinira rad u oblasti studijsko-analitičkih poslova i izrađuje izveštaje, analize i informacije iz nadležnosti rada Odseka - piše u Odluci.

Šef Odseka treba da učestvuje u izradi predloga finansijskih planova odluke o budžetu i izradi predloga programskog budžeta, kontroliše praćenje rada Sportskog centra "Čair", kontroliše i učestvuje u izradi javnih poziva za programe u oblasti sporta i kontroliše pripremu dokumentacije.

Vrši kontrolu i neposredno učestvuje u poslovima vezanim za odobravanje, evaluaciju, izveštavanja i kontrolu realizacije odobrenih programa, uspostavlja i koordiniše saradnju sa sportskim organizacijama i sportskim savezima u vezi realizacije programa kojima se ostvaruju potrebe i interesi građana, radi sa strankama, vodi evidenciju o prisutnosti zaposlenih na radu - piše u Odluci.

Takođe, navodi se da šef Odseka treba da obavlja i druge poslove po nalogu načelnika, zamenika načelnika Uprave i rukovodioca Sektora kojima i odgovara za svoj rad i rad odseka.

Podsetimo, sportskim organizacijama je ove godine dodeljeno 187.730.000 dinara direktnih davanja i kroz projekte, a nedavno je usvojeno u rebalansu budžeta da bude podeljeno još 30 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milanm977

    10:37 // 7. 5. 2024.

    NIS je od grada postao obična stranaka igračka...

  • Marko Nicović

    13:40 // 3. 5. 2024.

    Turista u sportu, bez iskustva, samo stranačka preporuka. Grad propada zbog takvih, a sport u Nišu odavno ne postoji.

  • Daki

    07:06 // 3. 5. 2024.

    Vratite nam Zvonka!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: