Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:06, 10. 3. 2014.

| Sport

Niš prvi na Alpskom kupu jugoistočne Srbije

Autor:Z.M.Izvor:Južne vesti
JIS14-NisCicibani.jpg
Niški cicibani na Alpskom kupu jugoistočne Srbije

Najmlađi članovi Skijaškog kluba „Niš“ odneli su ubedljivu pobedu na ovogodišnjem Alpskom kupu jugoistočne Srbije održanom na Staroj planini. 

U četiri takmičenja ovog ciklusa – „Pantinom memorijalu“ (Niš), „Besnokobilskom kupu“ („Besna kobila“, Vranje), „Kupu bakra“ (Bor) i „Kupu Kraljevice“ („Kraljevica“, Zaječar), na kojima su  nastupila 74 mala takmičara iz 10 klubova, Nišlije su odnele dve trećine medalja. 2

Klub iz Niša imao je najviše takmičara (26), a za njim je, kao i prošle godine, bio "Midžor" iz Pirota (14).

U nadmetanjima priređenim isključivo za decu uzrasta do 11 godina (pahuljice i cicibani), čiji je osnovni cilj omasovljavanje skijaškog sporta, učestvovali su klubovi iz Bora, Zaječara, Knjaževca, Pirota (dva), Niša i Vranja. Kao gosti, takmičili su se i mališani iz Skoplja, Kragujevca i Nove Varoši.

Najuspešniji pojedinci bili su niški takmičari Andrej Dimitrijević (mlađi ciciban, 4 zlatne medalje), Mina Angelov i Teodora Stevanović (pahuljica i mlađa cicibanka, po 3 zlatne medalje). 3

Najveću borbu vodio je Filip Stanojević (Bor, dve zlatne medalje, pahuljice) sa Lazarom Livadićem (Niš, jedna zlatna) i Nikolom Dojkićem (Bor, jedna zlatna), dok su po dve zlatne medalje osvojili stariji cicibani u uzbudljivim međusobnim obračunima - Dunja Radivojević (Niš) sa Natalijom Pešić (Niš) i Nemanja Pešić („Stara planina“, Pirot) sa Aleksom Tomovićem (Niš). Najupečatljiviji rezultat ostvaren je u kategoriji mlađih cicibanki, gde su, od 22 takmičarke, prvih 8 mesta osvojile isključivo devojčice iz Niša.

Među onima sa najstabilnijom formom bili su Katarina Džunić (Niš, zlatna i 3 srebrne), Miona Petrović (Niš, zlatna i 3 bronzane), Iva Stojanović (Niš) i Luka Sandulović (Knjaževac) sa po 4 srebrne, ali i Matija Zdravković (Niš) i Piroćanka Katarina Stanković, sa po 4 bronzane medalje.

Dodeljujući priznanja malim takmičarima, pomoćnica gradonačelnika Zaječara Danijela Kalinović poželela je svima više snega u narednoj sezoni. Borani su darovali svim učesnicima prigodne majice, a „Swiss lion“ i „Banini“ su ih, uz pomoć niškog kluba, darovali slatkišima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: