Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:25, 13. 11. 2013.

| Sport

Niš se sprema za Svetsko prvenstvo

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370-hala-Cair1.jpg
Rukometašice Srbije su već igrale u Nišu; foto: Petar Stošić

Predstavnici Rukometnog saveza Srbije posetili su Niš i istakli da je skoro sve spremno za Svetsko prvenstvo za rukometašice koje će biti održano od 6. do 22. decembra u Srbiji.

Niš će posle organizovanja šampionata Evrope za rukometaše i rukometašice biti domaćin Svetskog prvenstva za žene koje će biti u Srbiji od 6. do 22. decembra. U niškoj hali Čair biće igrane utakmice B grupe, a pored Srbije, učestvuju i Danska, Brazil, Japan, Kina i Alžir.

Delegacija Rukometnog saveza Srbije posetila je Niš, a saglasni su da pripreme idu dobro.

- Ono što smo planirali nekoliko meseci, ulazimo u završnu fazu. Grad Niš će kao i uvek pokazati da je dobar domaćin reprezentaciji Srbije u svim sportovima. Niš je uvek bio i ostaće otvorenog srca. Volimo sport i pokazaćemo zašto je niška publika najbolja - rekao je Zoran Perišić, gradonačelnik Niša.

Hala Čair je juna ove godine bila poplavljena, ali kako kaže gradonačelnik Niša, hala će biti spremna za šampionat pošto je sređen parket i završeni potrebni radovi.

- Veliki problem koji se desio juna je rešen. Ovo Svetsko prvenstvo će pokazati da ćemo moći najbolje da organizujemo velike sportske manifestacije. Svetski šampionat je jedan način da nastavimo dobru tradiciju rukometa u našem gradu. Niška publika ima zadatak da dođe u što većem broju - dodao je Perišić.

Publika u Nišu je poznata po navijanju i u Rukometnom savezu su sigurni da će najbolje rukometašice Srbije imati "vatrenu" podršku sa tribina hale Čair.

- Očekujem da, kao i prvi put, bude puna hala, ali za razliku od tog prvenstva kada je bilo puno Makedonaca, da bude podrška našoj reprezentaciji. Ono što je bitno za Niš, manifestacija će duže trajati, veći je broj utakmica, posle toga je i "Prezident kup" što dokazuje da je Niš u malo boljoj poziciji i da će biti veći centar nego što je bio. Do sada, Niš može biti ponosan na sve što se sada dešavalo jer je ovaj grad krupnim slovima zabeležen u Evropskoj federaciji - kaže Milan Petronijević, direktor takmičenja u Nišu.

Karte za grupnu fazu u Nišu su u prodaji, a kompleta karata više nema. Pojedinačne karte koštaju 600, 800, 1.600, 3.200 i 5.000 dinara.

- Koliko ja imam informacije, više od jedne trećine dvorane ulaznica prodato - istakao je Božidar Đurković, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije.

Svetsko prvenstvo će svečano biti otvoreno utakmicom Srbije i Japana u hali Čair 6. decembra od 18h.
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sugradjanin

    06:04 // 14. 11. 2013.

    Nis je prestonica rukometa i zasluzio je ovo prvenstvo.Ne treba dozvoliti,da kao za vreme evropskog,grad nije obezbedio ni jedan suvenir,ni jednu majicu kao obelezje turnira.Treba zaraditi od toga.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: