Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:55, 13. 11. 2023.

| Sport

Niš - usputna stanica fudbalskoj Evropi

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
stadion Čair
Stadion "Čair" započet 2011. godine, ali i dalje nezavršen; foto: Jelena Mišić

Dok Niš više od 13 godina čeka novi stadion, Leskovac je za kratko vreme dobio i novi stadion i Evropu, a ugostiće i reprezentaciju Srbije. Poslednji put reprezentacija naše zemlje na "Čairu" je igrala pod imenom Srbija i Crna Gora, a novembra će možda ugostiti Piksijeve "orlove" samo na treningu i na putu do Leskovca. Niš je stanica i fudbalerima Čukaričkog i njihovim gostima u Evropi jer ima hotele i aerodrom koji su neophodni za utakmice pod okriljem UEFA.

stadion Čair Stadion "Čair" započet 2011. godine, ali i dalje nezavršen; foto: Jelena Mišić Nekada sa predstavnikom u Kupu UEFA, svedok velikih utamica reprezentacije, sada samo na putu do Leskovca, grada sa stadionom koji ispunjava UEFA standarde, a koji je napravljen za kratko vreme.

Fudbalski klub Dubočica se bori u Prvoj ligi i trenutno zauzima drugo mesto koje bi joj, da je sada kraj sezone, donelo prolaz u elitu. Dok Leskovčani čekaju Superligu, mogu da gledaju evropske mečeve jer je beogradski Čukarički ovde domaćin u Ligi konferencije.

Radnički Hamburg Nekada je bilo ovako; foto: arhiva FK Radničkog Aerodrom u Nišu i hotel po standarima UEFA iskoristili su ove nedelje i fudbaleri Fiorentine koji su doleteli čarter letom u avionu italijanske nacionalne avio-kompanije ITA Airways.

A za malo više od nedelju dana, tačnije, u nedelju, 19. novembra gledaće i reprezentaciju Srbije koja dočekuje Bugarsku u poslednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Nažalost, zbog kazne Fudbalskog saveza Srbije, na ovoj utakmici će biti samo gledaoci do 14 godina.

Reprezentacija, zasad, u Niš će 17. novembra doći samo da iskoristi hotel i možda stadion "Čair" samo za trening pred utakmicu.

Postoji mogućnost da će izabranici selektora Dragana Stojkovića dan pred utakmicu trenirati na stadionu ”Čair” pa je zbog toga, osim na stadionu ”Dubočica”, Stojanović bio i na terenu niškog Radničkog - rekli su u FSS-u.

Od utakmica reprezentacija Niš je daleko jer stadion "Čair" dobija samo obaćanja, rokove i planove, ali ne i početak radova.

Od 2011. godine Niš čeka novi stadion koji će ispuniti sve uslove evropskih takmičenja. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavljivao početak gradnje za mart prošle godine pa se onda izvinio i pomerio rok za maj.

Prošla je i 2022. godina, a avgusta je ponovo najavio da "uskoro kreće izgradnja velelepnih stadiona u Nišu i Kragujevcu".

Dobio je "Čair" od predsednika i epitet "fudbalska lepotica", a od gradonačelnice Dragane Sotirovski da je "na stendbaju" i da je Niš strpljiv po pitanju rekonstrukcije stadiona. Strpljenje izgleda popušta jer je Sotirovski nedavno rekla da "kao grad zaslužujemo da radovi počnu što pre".

Projekat je završen i nalazi se na stolu Ministarstva za kapitalne investicije, a da nema nema ništa novo, rekli su pre par meseci iz Ministarstva za javna ulaganja.

Procena vrednosti radova je - oko 80 miliona evra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sale

    17:43 // 14. 11. 2023.

    Niko Nislijama nije kriv do nas samih. NIKAD nam niko ne valja i sve pljujemo pa nam se tako i vraca. U zadnjih 40 i vise godina je tako. A o nasoj neslozi i zavisti nadaleko smo cuveni. Dakle sami smo krivi.

  • Владица

    23:06 // 13. 11. 2023.

    Чак је и велики вођа видео да у Нишу не може ништа да се уради због квалитетног кадра. Нишки спорт су годинама напредно уништавали и на крају ова гробарка никог спорта и Ниша у глобалу ће да заврши посо...
    Мене само интересује да ли ће неко више да стави прст на чело и почне мало да размишља иначе смо га угасили.

  • Kokezanija

    20:06 // 13. 11. 2023.

    Kritikujemo vlast, sasvim opravdano, jer su Nis sveli na sportsku kasabu i lazu ove naivne stanovnike i ljubitelje fudbala, pa i atletike !
    Sta je sa bivsim fudbalerima, sto pronosise slavu Nisa ? Sramota je da cute, vecina je dosla sa sela, Radnicki im je omogucio da vide Svet, zavrse skole, odu u pecalbu... Daj, nesto vratite klubu, organizujte se,iznesite stav, ne morate da ga preuzmete.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: