Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Nišavska regata

 • 24. Nišavska regata jun 2020 foto Južne vesti Vanja Keser23

  Nišavska regata, zbog kiše, pomerena za nedelju

  Umesto u subotu, ljubitelji regate, reka, rekreacije i veslanja moći će u nedelju, 12. juna da učestvuju na tradicionalnoj 26. Nišavskoj regati koju i ove godine organizuje Safari klub iz Niša. Regata je, kako kažu organizatori, pomerena zbog najave nepovoljnih vremenskih uslova.

  (5) detaljnije
 • VAK_5885 (1)

  Još jedna Nišavska regata uz dobro druženje za zaštitu reke [foto]

  Završena je 25. Nišavska regata, a spuštanje niz reku učesnici su počeli tradicionalno od sela Proseka do Vrežinskog bazena. Na fotografijama koje je zabeležio foto-reporter Južnih vesti može se videti da je vladala dobra atmosfera, a čamcima su plovila i deca.

  detaljnije
 • 24. Nišavska regata jun 2020 foto Južne vesti Vanja Keser23

  Nišavska regata za vikend po 25. put

  Rekreativni i takmičarski deo i ove godine imaće Nišavska regata koja će se u subotu, 20. juna, održati od sela Prosek do centra Niša. Regata se održava po 25. put, a iz Safari kluba očekuju veliki broj učesnika.

  detaljnije
 • 24. Nišavska regata jun 2020 foto Južne vesti Vanja Keser9

  Nišavska regata protekla uz adrenalin, opuštanje i razgovor o zaštiti reka

  Iako su epidemija i oblaci od kojih se u svakom trenutku mogla očekivati kiša uzeli danak kada je reč o broju učesnika, u svakom drugom aspektu Nišavska regata je ispunila očekivanja. Veselo raspoloženje, uživanje kako u mirnijim delovima plovidbe, tako i u trenucima kada je adrenalin preuzimao primat, ali i koja reč o ekologiji, obeležili su 24. izdanje ove manifestacije, na kome je bilo stotinak učesnika, predvođenih petogodišnjim Kostom.

  (2) detaljnije
 • Nišavska regata 2018

  Za vikend 24. Nišavska regata

  Od sela Prosek, pa do samog centra grada vodiće Nišavska regata, koja će se, prema najavama organizatora Safari kluba, održati u subotu, 13. juna. Ovo je 24. put kako ova manifestacija okuplja brojne ljubitelje reke i avanture. I ovog puta imaće rekreativni i takmičarski deo.

  (5) detaljnije
 • 22. Nišavska regata

  23. Nišavska regata za takmičare i rekreativce

  I ove godine oni koji vole vodu, prirodu, rekreaciju, kao i takmičenje, mogu iskoristiti subotu, 1. jun za ovakav vid zabave, pošto se održava sada već tradicionalna Nišavska regata.

  (1) detaljnije
 • 22. Nišavska regata

  Nišavska regata sa rekordnim brojem učesnika, zaveslali i Holanđani

  Uz mnogo smeha, veselog raspoloženja, po neko prevrtanje čamaca i ispadanje posade, ali bez posledica, a sve "začinjeno" sa malo takmičarskog duha, protekla je ovogodišnja Nišavska regata. Ova, 22. po redu manifastacija rekordna je, kažu organizatori, po broju učesnika, jer je bilo preko 30 plovila, a o njenom značaju govori i to što je bilo gostiju i iz Holandije, Rusije i Bugarske.

  (2) detaljnije
 • Regata

  Ovog vikenda 22. Nišavska regata

  Sada već tradicionalna Nišavska regata održaće se u subotu, 19. maja. I ove godine mogu učestvovati i oni koji bi rekreativno da veslaju, ali i građani koji žele da se takmiče, a okupljanje svih zakazano je za 10:30 kod mosta u selu Prosek.

  (1) detaljnije
 • 21. Nišavska regata

  I Rusi veslali na 21. Nišavskoj regati

  Dvadesetak splavova, kajaka i gumenih čamaca moglo se videti ovog vikenda na Nišavi, u sklopu 21. regate, dok se njih 7 upustilo i u takmičarske vode: šampion se nije menjao, a 3. su bili niški funkcioneri. Vesela atmosfera i dobro raspoloženje bili su sveprisutni, što je postalo tradicija na ovoj manifestaciji.

  (1) detaljnije
 • Regata

  Ovog vikenda održava se 21. Nišavska regata

  Od sela Prosek nadomak Niške Banje, pa sve do centra grada, ploviće čamci u subotu, 17. juna u okviru 21. Nišavske regate. Mogu se prijaviti svi zainteresovani, koji imaju neko plovilo za reku, a okupljanje učesnika zakazano je za 10 sati.

  detaljnije
 • DSC-3481.jpg

  Veselo na regatama niz Nišavu i Moravu

  Petnaestak kilometara niz Nišavu iz sela Prosek do grada u subotu se različitim plovilima spustilo stotinak avanturista i zaljubljenika u prirodu, a narednog dana ovakva regata bila je organizovana niz Moravu iz sela Klisurica kod Doljevca.

  (1) detaljnije
 • Palilulsko-vece.jpg

  Palilulsko veče sa "domaćim snagama"

  Oni koji 3. juna dođu na tradicionalno "Palilulsko veče", od 19 sati do ponoći, prema najavama iz Opštine Palilula, uživaće u programu sa "domaćim snagama", izložbi rukotvorina, sajmu vina, a najavljen je i "gost iznenađenja".

  (1) detaljnije
 • Flase-camac.jpg

  Na Nišavskoj regati plovilo od pivskih flaša

  Među više od 30 različitih plovila koji su se na 18. Nišavskoj regati spustili od sela Prosek do centra grada, bio je i "čamac" napravljen od plastičnih dvolitarskih pivskih flaša.

  (2) detaljnije
 • regata.jpg

  Stotine učesnika na Nišavskoj regati

  Više stotina rekreativaca će se u nedelju, 15. juna, u 10:30 spustiti niz reku od Proseka do centra Niša na tradicionalnoj Nišavskoj regati.

  (2) detaljnije
 • regata nis

  Održana Nišavska regata

  Od Vrežinskog bazena do tvrđavskog mosta u centru Niša vožena je tradicionalna "Nišavska regata" u organizaciji Safari kluba.

  (1) detaljnije
 • nisava

  Nišavska regata 20. maja

  Šesnaesta "Nišavaska regata" biće održana u nedelju, 20. maja od Proseka do centra Niša.

  (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Već dogovoreno, na otvaranju gostuje Siti.

Bata Raka iz Niš čitalac

Tekst: Izgled stadiona u Kuršumliji odrediće beograska firma za 3,3 miliona

Pronađite nas na: