Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:32, 27. 3. 2015.

| Sport

Niška bokserka bez podrške se sprema za Evropske igre

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370-lidija-marjanovic-boks.jpg
Lidija Marjanović obećava dobre borbe na Evropskim igrama

Iako se još prošle godine kvalifikovala na prve Evropske igre, bokserka Lidija Marjanović nema para da ide na takmičenja i uslova da se kvalitetno pripremi. Olimpijski komitet obezbeđuje završne pripreme, u Gradu obećavaju novčanu pomoć.

Na prve Evropske igre Nišlijka se kvalifikovala kao peta u Evropi na šampionatu prošle godine u Rumuniji. Od tada, osim tapšenja po ramenu i pohvala, Lidija Marjanović nije mnogo dobila.

Nakon Evropskog prvenstva nisu mi iz Boks saveza dali odgovore kada i kako će biti organizovane pripreme. Do sada, Olimpijski komitet mi se obratio za opremu, ali ništa više od toga - priča Lidija.

lidija-marjanovic-boks Sama organizuje treninge i sparinge

Zbog finansija Lidija se razmišljala da li uopšte da ide na Evropske igre, ali je onda odlučila da bude u avionu za Bakuu "da ne bi propustila životnu priliku".

Ne mogu više da sve sama finansiram. Sama spremam sparinge i treninge. Zbog posla ne mogu 100 odsto da se posvetim boksu jer moram i da radim. Da bih bila spremna za Igre, treba mi i kondicioni trener i trener boksa, a to košta - dodaje bokserka iz Niša.

Lidija je potražila i pomoć od Grada Niša, a većnik za sport Milan Pešić obećao je da će biti obezbeđena neka sredstva iz budžeta.

Naravno da ćemo pomoći u granicama mogućnosti i regulatornih akata. Kome nismo pomogli za ove tri godine, a da se obratio? - kazao je Milan Pešić.

image-342b2b807366bc88d0dcbe6fde3682107dfed4200bea3b8e7eb8084c0a593976-V Potvrda Olimpijskog komiteta da se Lidija Marjanović plasirala na Evropske igre

U Olimpijskom komitetu Srbije su rekli da će, nakon završenih kvalifikacija za sve sportove, biti raspoređen budžet za saveze.

Tako će, pojašnjavaju u Olimpijskom komitetu Srbije, sportistima biti omogućene završne pripreme.

Sigurno će i Boks savez dobiti novac, ali u kom iznosu, još se ne zna. Olimpijski komitet za sva svoja takmičenja planira završne pripreme koje se sprovode po želji sportista u dužini 8 do 10 dana. Svi savezi će biti informisani - kažu u Olimpijskom komitetu Srbije.

Sportisti će tako moći da tokom aprila ili maja organizuju završne pripreme, dodaju u Komitetu.

Posle Evropskog prvenstva prošle godine Lidija je 14. bokserka na svetu, a za Svetsko prvenstvo, koje je usledilo nakon toga, nije imala para.

Sve sama završavam, od organizacije puta, obezbeđivanja smeštaja, uzimanja opreme. Drugim takmičarkama nose i torbe - jada se Lidija.

lidija-marjanovic-9874-(1)-svet-boksa I pored problema sa finansijama, ona ne odustaje od boksa

Evropske Olimpijske igre biće održane od 12. do 28. juna u Bakuu, dok će takmičenja u boksu trajati od 16. do 27. juna.

Bilo bi me sramota da odem turistički. Nisam se nikada plašila protivnica, neću ni tada. Ne idem tamo da vidim kako izgleda, nego da se borim za medalju - kaže Lidija.

Uz Lidiju, Srbiju će u boksu predstavljati i Jelena Jelić (do 60kg) i Aleksandar Drenovak (75kg).

Što se Niša tiče, pored Lidije, za sada je sigurno da će učestvovati i karatistkinja Branka Aranđelović koja je bila peta na Evropskom prvenstvu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • marko

    21:12 // 27. 3. 2015.

    Prvi mec je predat, sledeci je izgubila i tako je osvojila 5.mesto . Sta se buni

  • dobro je

    12:43 // 27. 3. 2015.

    dok JKP"Naisus" ima pare da se reklamira na TV Jumbo i dok se reklamiraju gradski monopolisti, sportisti će se snaći. SNSovci, nije li vas stid?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: