Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:11, 12. 7. 2021.

| Sport

Niška plivačica peta na evropskoj listi, sa 13 godina osvojila oko 130 medalja

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
Webp.net-resizeimage (12)
Trenira dva puta dnevno; foto: Nemanja Popović

Mlada niška plivačica Sara Bogojević sa svojih 13 godina ima oko 130 medalja, a od ove godine nalazi se na petom mestu zvanične evropske liste u kategoriji kadeta. Ističe da su joj državne nagrade najdraže, a novi cilj joj je da naredne godine obori norme za veća takmičenja.

13-godišnja Sara, učenica šestog razreda OŠ "Vožd Karađorđe" i članica Plivačkog kluba Niš 2005, kaže da u početku nije bila zainteresovana za ovaj sport, kao i da se ljubav prema plivanju rodila kada je dolazila da gleda svog brata u bazenu.

U jednom trenutku odlučila sam da se i ja oprobam u bazenu. Počela sam da treniram, a onda je sve krenulo nekim svojim tokom. Počela sam da se takmičim i da osvajam medalje - objasnila je Sara.

Ona ističe da je bavljenje sportom jako bitno za svaku osobu, jer to predstavlja zdrav stil života.

Osim toga u sportu se učite da budete odgovorni, da istrajete u onome što ste započeli, da poštujete autoritet, da dajete sve od sebe - poručuje Sara.

Webp.net-resizeimage (11) foto: Nemanja PopovićOva mlada plivačica trenira dva puta dnevno, a trud koji ulaže ogleda u njenim uspesima.

Godinama unazad ređa uspehe u bazenu, a sa 11 godina počela je da obara rekorde. Prvi je bio u plivanju na 100 metra leđno sa vremenom minut i 13,89 sekundi i na 200 metara leđno sa vremenom 2 minuta i 39,11 sekundi.

Njen trener Marko Đurović, docent na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu, ističe da se Sara u svim stilovima dobro snalazi, ali da najbolje rezultate postiže plivajući leđno.

Sara se već u mlađim kategorijama u pionirima izdvojila iznad generacije i njene kategorije i već je tada njena tehnika plivanja i položaj tela ukazivao da će biti dobar plivač što se sada i pokazalo - kaže Đurović.

Godinu dana od prvih, Sara je postavlja još dva rekorda u vremenu. Plivanje na 100 metara leđno sa rezultatom minut i 08,93 sekunde i na 200 metara leđno 2 minuta i 28,32 sekunde. I u ovoj godini upisala je novi rekord na 100 metara leđno koji iznosi minut i 07,11 sekundi. Ona ističe da su joj medalje sa plivanja u leđnoj disciplini najdraže.

Na svakom takmičenju osvojim po neku medalju, popravim vreme i postignem dobar rezultat. Državne medalje su mi najdraže. Plivanje je težak sport. Zahteva puno i napornih teninga i žrtvovanja koja podrazumevaju i odricanja - kaže Sara Bogojević.

Trener Đurović kaže da od nje očekuju još bolje rezultate, za šta kako navodi imaju dobre uslove, ali ipak napominje da bi plivačima dobro došao još neki bazen.

Sara će nastaviti da pliva na putu ka uspehu dok ne postane broj jedan, a kao naredni cilj sebi je postavila obaranje norme za veća takmičenja na kojima će učestvovati naredne godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    08:12 // 13. 7. 2021.

    Sramota za gradonacelnicu sto ne primi i nagradi ovo dete. Ocito je njoj bitna licna proimocija i da prodaje maglu gradjanima. Svaka cast dete ti si nas ponos.

  • stipendija

    20:48 // 12. 7. 2021.

    Bravo!!! Svaka čast!!! Grad Niš da iz budzeta izdvoji neophodnu stipendiju!!!

  • Milan

    15:38 // 12. 7. 2021.

    Bravo!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: