Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:20, 1. 9. 2020.

| Sport

Niška teniserka je juniorska šampionka Srbije

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Emilija Zdravković Nikola Živković
Šampionka Srbije do 18 godina; foto: Teniska akdemija Živković

Sa svega 15 godina Emilija Zdravković postala je šampion Srbije u konkurenciji teniserki do 18 godina. Letnje prvenstvo Srbije igralo se na Zlatiboru, a teniserka niške Teniske akademije Živković i polufinale i finale je dobila bez izgubljenog seta.

Mlada Nišlijka u polufinalu je bila bolja od Beograđanke Ive Šepe sa 2:0 (6:3, 6:3), dok je u borbi za titulu šampiona Srbije savladala Mirjanu Jovanović iz Novog Sada sa 2:0 (7:5, 6:3).

Ovim rezultatom sam potvrdila trud, požrtvovanost i sve one medalje koje sam tokom ove sezone osvajala. Biti najbolji junior Srbije je velika stvar i to u konkurenciji do 18 sa 15 godina - rekla je Zdravkovićeva.

Proteklih nedelju dana nisu "mirovali" ni drugi teniseri i teniserke TAŽ-a. Veljko Cvetković stigao je do polufinala na Mastersu Teniskog saveza Srbije do 16 godina.

Na Otvorenom prvenstvu Zaječara do 14 godina Nišlije i Nišlijke su dominirali - turnir su osvojili Anastasija Cvetković i Ognjen Milenović, a zanimljivo je da su i finala i polufinala i u muškoj i u ženskoj konkurenciji bila TAŽ. Cvetkovićeva je u finalu savladala klupsku drugaricu Dariju Ilić, a Milenović Andriju Petrovića. Do polufinala su stigli Nina Krstić i Jevrosima Mitić, odnosno Petar Cvetanović i Luka Stanković.

10-godišnji teniseri i teniserke su se nadmetali u Kruševcu, a Danica Todorović je osvojila turnir.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasha

    13:18 // 2. 9. 2020.

    Svi komentarisu naocare kao da je to ovde najvaznije.Devojcici svaka cast!Medjutim ako je stvarno talenat njeni roditelji i TSS trebaju podhitno nesto da urade u vezi njene teniske karijere.U danasnje vreme mnoge teniserke njenih godina su vec na WTA Tour i onda ce za 3god biti matora da uspe bilo sta.Steta bi bilo ako joj je tenis zivotni san i jos je talenat.Bezi dete u neku dobru USA akademiju.

    • Ljuba sa IX - og

      20:43 // 2. 9. 2020.

      Poštovani, iz vašeg komentara vidim da ne poznajete devojčicu sa slike, a ni njene roditelje. Ja nasuprot Vama imam tu čast da ih poznajem. Roditelji su divni i jako požrtvovani ljudi, devojčica jako talentovana. Njen i njihov trud je nemerljiv, kao i odricanje da bi došla do ovakvog uspeha. Želim im svima zajedno puno uspeha u ostvarivanju cilja koji su davno zacrtali. Srećno.

  • Stanimir

    11:27 // 2. 9. 2020.

    Gospodine, sa slike, kavi su vam to maniri da se slikate sa naočarima !? Da li tako rade Nole, Serena, Marej, Federer? Nepristojnost.

  • Petar SNS

    12:24 // 1. 9. 2020.

    Bravo Žile, nižeš uspehe samo napred! Čuvena teniska akademija Zlatanović kako Maju ne prevariš da trenira nego samo je prevari da se prizetiš..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: