Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:25, 13. 5. 2019.

| Sport

Niške košarkašice veteranke bronzane na Balkanskom šampionatu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Košarkašice veteranke
Zarekle se da će sledeće godine biti zlato; foto: privatna arhiva

Uprkos tome što nemaju nikakvu podršku gradske vlasti, kaže trener i kapiten tima Dragana Vujović, košarkašice veteranke iz Niša već nekoliko godina treniraju i obilaze razna takmičenja namenjena ovoj kategoriji. Ovog puta, one su se takmičile na Balkanskom šampionatu u Turskoj i sa njega donele bronzane medalje.

Ekipa redom sastavljena od bivših igračica UŽKK Student, a predvođena Draganom Vujović, koja je bila u niškom timu kada je 1970. ušao u Saveznu ligu, u Turskoj je doživela samo jedan poraz. To je bio prvi meč koji su tamo odigrale, izgubile su ga nesrećno, kaže Vujović, mada su mogle da dobiju i budu prve. Naredna dve meča su dobile i tako se pozicionirale kao treće, a za sledeću godinu misija je zlato.

Na Balkanskom šampionatu se nadmetalo 6 ekipa, pa su sem Nišlijki nastupila dva tima iz Turske i po jedan iz Bugarske, Rumunije i Grčke. Košarkašice veteranke medalja Na takmičenja putuju tako što iznajme autobus i podele troškove; foto: privatna arhiva

Sem trenera i kapitena Vujović, za niški sastav nastupile su Aleksandra Lazić, Milena Vučković, Biljana Antić, Valentina Primopac, Snežana Marjanović, Milena Vukčević, Lidija Perunčić, Ivana Spasić, Jasmina Stanković, Jovana Radovanović, Sofija Stošić.

Mi smo stalno u kontaktu. Još nas je Bane Milačić okupljao, naš bivši trener, dok je bio živ. On je dva puta godišnje dolazio ovde. Preminuo je 2017. godine, ali je doživeo da nas vidi na tom takmičenju i bio je sav srećan i ponosan - priča Vujović.

Iako često putuju i predstavljaju grad na različitim takmičenjima, ekipa veteranki iz Niša, kako kaže Vujović, ne dobija nikakvu podršku grada - ni novčanu, ni u vidu sredstava za rad. Tako često nemaju ni gde da treniraju, pa se dovijaju na različite načine: treniraju pored prvog tima Studenta, nekada u hali “Čair”, u Šivari ili salama osnovnih škola, gde god se ukaže mesto.

Nažalost, nas niko ne sagledava, a mi tamo predstavljamo grad kad odemo. Mi se snalazimo za termine, pogotovo kad dođe vreme pred turnir. Sve same finansiramo. Olakšica je što u Turskoj plaćamo samo put, smeštaj i hrana idu na teret domaćina - kaže košarkašica.

Inače, veterankama iz Niša ovo je treća godina kako se nadmeću na Balkanskom šampionatu. Prve godine osvojile su srebro, prošle godine su ostale bez podijuma, a kako su se ove domogle bronze, zariču se da će sledeće upotpuniti kolekciju zlatom.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: