Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:11, 4. 5. 2017.

| Sport

Niške rukometašice se plasirale u polufinale Kupa Srbije

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
I sledeći meč Nišlijke će igrati narednog vikenda u Jagodini, ali ovog puta u plej-ofu Superlige; foto: Vanja Keser
I sledeći meč Nišlijke će igrati narednog vikenda u Jagodini, ali ovog puta u plej-ofu Superlige; foto: Vanja Keser

Uz sigurnu igru tokom celog meča u Jagodini protiv istoimene ekipe, rukometašice niške Naise pobedile su sa 23:25 i tako se plasirale u polufinale Kupa. Koga će tamo imati za protivnika odlučiće žreb, a realne šanse da zaigraju u finalu imaće protiv svih, osim Bekamenta.

Nišlijke su čitavu utakmicu diktirale rezultat i, mada nije to bila igra koja bi im dozvolila da se dođu do neke osetnije prednosti, bilo je sasvim dovoljno za pobedu. Pred kraj prvog poluvremena, koje su dobile sa 12:13, imale su 3 gola prednosti, ali su je ispustile.

Trener Svetislav Jovanović bio je zadovoljan igrom i u fazi napada i fazi odbrane, a posebno što su uspeli da zaustave njihove najbolje igračice Jelenu Gojković i Lidiju Cvijić.

Sve vreme smo kontrolisali meč, sve su dobro odigrale. Golman Milena Petković je skinula nekoliko zicera, što je mnogo značilo. Pored nje Marija Filipović i Anja Belić su bile dobre u napadu, a u odbrani naravno Andrijana Tatar i Milena Milojević - kaže Jovanović.

Što se tiče potencijalnih protivnika u polufinalu, prvi je plasman među 4 najbolje ekipe obezbedio Radnički iz Kragujevca, koji je jedan od dva protivnika koji će Nišlijkama odogovarati.

Ipak, nakon 5 sezona koje su završavale među 3 najbolje ekipe u državi, a 2 puta i osvojile titulu, Kragujevčanke su ove godine podbacile i trenutno se bore za opstanak u plej-autu, pa će verovatno tražiti iskupljenje preko Kupa.

Tim koji svako želi za protivnika svakako je Železničar, jer imaju izuzetno slabu sezonu, nalaze se na poslednjem mestu Superlige i u plej-autu nisu pobedile nijednom u 6 odigranih utakmica. Sa druge strane, najneugodniji je Bekament, jedan od dva najbolja tima države.

Polufinalne utakmice na programu su prvog vikenda juna.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Direktno

    11:41 // 8. 5. 2017.

    Bravo za mladog golmana Milenu Petkovic. Mala jeste da ne igra puno, ali kada se lomi tu je ona da izvuce ekipu i donese pobedu klubu. Bravo devojke. Napred do titule.

  • dortmund

    15:34 // 4. 5. 2017.

    Lepa vest , bravo za igracice. E tako se igra za svoj klub i navijace .Idemo do finala !!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: